Engin Taşdemir: Corona siyaseti kutuplaşma yaratır

CHP’li üyesi Engin Taşdemir sosyal medya hesabından corona virüs üzerinden siyaset yapanları eleştirdi.

Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde başladıktan sonra küresel bir panik yaratan corona virüsünde kritik eşik aşılırken hükümetler ve yerel yönetimler peş peşe önlem almaya başladı. Ülkemizde de birçok toplu alan tedbir amacı ile geçici süreliğine kapatıldı. Eğlence mekanlarının ve camiilerin geçici süre ile kapatılması karşılıklı yorumlara neden oldu. Kimi siyasiler eğlence mekanlarının kapatılmasının siyasi bir karar olduğunu ifade ederken, kimi siyasiler ise camiilerin ibadethane kapatılmasının gereksiz olduğunu ifade ediyor.

BİLİMİ DİNLEMEK EN DOĞRUSU

Yaşanan bu tartışmalar sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Virüs üzerinden siyaset yapmanın gereksiz olduğunu ifade eden Taşdemir paylaşımında, “Korona virüs üzerinden siyaset yapmak tamamen içeriği boş bir saplantı siyasetidir. Cami niye kapatıldı, alkollü mekanlar neden kapatıldı v.b tüm söylemler sadece ve sadece içeriği boş gereksiz kutuplaşmalar yaratmaktadır. Ortada küresel dünyayı etkileyen ciddi bir virüs ile karşı karşıyayız. Şuan bilimi dinlemek, belki de en doğrusu.” İfadelerini kullandı.  

17 Mar 2020 - 18:57 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.