Arpacı partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Dünya diş hekimleri birliğinin verilerine göre dünya çapında her 10 kişiden 9'u ağız ve diş hastalığı ile mücadele etmektedir. En güncel verilere göre gelişmiş batı ülkelerinde kişi başına diş hekimine muayene olma sıklığı yılda 5 kez iken ülkemizde bu sayı sadece 0,9 dur.Ülkemizde bu oranın düşük olmasının en önemli nedenlerinden biri mevcut iktidarın bu konudaki yetersiz politikasıdır” diye konuştu.
AKIL ALMAZ İSRAFLAR
Arpacı sözlerini, “Uzun yıllardır devamlı konuşulan hükümet yetkililerince sık sık vaat edilen özel hastanelerden ve muayenehanelerden devletin vatandaşı için uygulanan hizmet satın alma uygulaması için hiçbir adım atılmamaktadır. Daha önce birkaç kez gündeme gelen bu konu ekonomi ile ilgilenen bakanların bu konuda harcamaları arttıracağı gerekçesiyle gündemden çıkartılmıştır. Akıl almaz israfların yapılmasına göz yuman ekonomi kurmayları bütçe açığı için yine halkın sağlığından tasarruf etme yoluna gitmiştir” şeklinde sürdürdü.
YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
“Maalesef ilimizde ADSM'leri halkın ihtiyaç duyduğu tüm ağız ve diş sağlığı hizmetini vermekten çok uzaktır” diyen Ayhan Arpacı sözlerini, “Bu merkezlerde diş çekme ve dolgu gibi basit birkaç işlemden daha fazlası yapılamamaktadır, hastalar KOÜ diş hekimliği fakültesine sevk edilmekte ve buralarda da aylarca bekletilmektedir. Öncelikle hükümet ağız ve diş sağlığı konusunda yeni politikada geliştirmelidir. ADSM'leri modernize edilmeli her türlü cerrahi işlem uygulanabilecek teknik donanım ve uzman personel temin edilmelidir. Hükümet yetkilileri bunları yapmayacağını düşünüyorsa milletvekilleri ve meclis çalışanları için uyguladığı devletin vatandaşı için diş sağlığı hizmeti satın alma uygulaması yeniden gözden geçirilmelidir” ifadeleriyle sonlandırdı.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.