NUMAN UYSAL
İzmit’te geniş bir kesim tarafından tanınan aynı zamanda da Fethiye Caddesi Karagöz İşhanı Mescidi İmamı olan Numan Uysal, önemli bir çağrıda bulundu. Coronavirüs nedeniyle birçok kişinin zor günler geçirdiğinin altını çizen Numan Uysal, çağrısında şu açıklamayı yaptı: “Dünyada birçok ülkeyle birlikte ülkemizi de etkisi altına alan corona yeni tip covid-19 virüs salgını, sağlığımızı tehdit ettiği gibi bir çok iş sektöründe çalışan insanların çalışma hayatını da sert bir biçimde etkilemeye ekonomimizi zayıflatmaya ve insanlarımızı işsiz bırakmaya devam ediyor.
TEDBİRLER AÇIKLANDI AMA
Devletimiz vatandaşının her türlü can sağlığını corana virüs salgınından korumak amacıyla acil önlem alırken vatandaşlarımızı da bu önlemlere uyması konusunda sürekli bilgilendiriyor. Bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içinde tek yumruk tek bilek olarak kenetlenmemiz, maddi ve manevi sıkıntıları paylaşmamız ve millet olarak birbirimize destek çıkmamız lazım. Devletimiz corana virüsünün ekonomik etkilerinden iş çevrelerine ve işsiz kalan vatandaşlara yönelik bazı destekleyici tedbirler açıkladı.
HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYELİM
Devletinin ve milletinin yanında olmayı varlık sebebi sayan din görevlileri olarak insanlığa ve topluma faydalı olmayı, yardıma ihtiyacı olan insanlara sorumluluğunun gereğini faydalı olmayı bir görev sayıyoruz. Küresel bir salgınla hep beraber mücadele ediyoruz. Bu krizin ekonomik boyutundan herkes nasibini alıyor. Ülkemizin değerli iş adamlarına zenginlerine siyasetçilerine sanatçılarına, sporcularına ve hayır ve yardımsever insanlarına sesleniyoruz. Eğer ülkemizin geleceği hepimizin geleceği ise, o zaman elimizi bir kez daha taşın altına koyma ve devletimizin ve milletimizin şimdi yanında olma zamanıdır. Her şeyi devletten beklememek gerek. Ülkemizin içinden geçtiği salgın hastalığın çalışma hayatına ve ekonomiye olan etkisini hafifletmek için milletimize ve devletimize omuz vermeye var mısınız ?
YARDIM KAMPANYASI DÜZENLEYELİM
İşsiz kalan, işinden atılan, işe ihtiyacı olduğu halde iş bulamayan, büyük çoğunluğu asgari ücretin de altında ek ders karşılığı çalışan idari tatil olması sebebiyle maaş alamayacak ücretli öğretmenlerimiz, fahri kuran kursu öğreticilerimiz ve evine ekmek temizlik malzemesi alamayan insanlarımız için; felakete uğramış, depreme ve afete maruz kalmış insanlarımıza yaptığımız yardım gibi gelin ülke genelinde bir iyilik hareketi başlatalım yardıma ihtiyacı olan insanlarımıza yardım kampanyası düzenleyelim.
YARDIMLARI ULAŞTIRALIM
Ulusal bir tv kanalda organize edilecek yardım kampanyasını ve toplanan ayni ve nakdi yardımları başta Türkiye diyanet vakfı ve sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla işsiz ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza acilen ulaştıralım. Unutmayalım ki komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Hep beraber “şüphesiz cenabı Allah iyilik edenleri sever” buyruğunun müjdesinden nasiplenelim.”
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.