İyi Parti'de kongre bu ay yapılacak

İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, gazetemize yaptığı açıklamada il kongresinin bu ay sonuna kadar yapılacağını açıkladı.

Serhat Güneş

İyi Parti Sekreteri Uğur Poyraz, 1 Haziran tarihinde tüm il ve ilçe başkanlıklarına kongrelerin başlayacağını bildiren genelge gönderdi. Genelgeye göre koronavirüs normalleşme takvimi kapsamında resmi prosedür takip edilerek, askıya alınan İl ve ilçe kongreleri yapılmaya devam edecek.

AY SONUNA KADAR YAPILACAK

Kocaeli'de 22 Mart Pazar günü yapılacak olan İyi Parti Kocaeli İl Kongresi Koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edilmişti. Uğur Poyraz’ın gönderdiği genelge sonrası il kongresinin tarihi merak konusu oldu. İl Kongresinin yapılacağı tarih ile ilgili Kocaeli Fikir’e konuşan İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız kongreyi ay sonuna kadar yapmayı planladıklarını açıkladı. Kongre ile ilgili seçim kurulu ile görüşmeler yaptıklarını açıklayan Başkan Yıldız, “Yer tespiti ile ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Yazışmalar yapılıyor. Bu ay sonuna kadar yapmayı planlıyoruz.” Dedi.

AÇIK ALANDA OLABİLİR

Kongrenin yapılacağı yer ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yıldız, “Aklımızda Kongre Sarayı ve Cephanelik Stadı var. Bize gelen genelgede, kongrenin açık alanda ya da büyük bir alanda yapılması gerektiği yazılıyor. Sosyal mesafeyi koruyarak bir kongre yapmamız gerekiyor. Mekan ile ilgili Lastik İŞ Sendikası ile de görüşüyoruz. Bunlardan bir tanesinde yapacağız.” Dedi.

“KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ”

Kongrede alınacak tedbirleri ve belediyelerden yardım alınıp alınmayacağını açıklayan Yıldız, “Tedbirleri kendimiz alacağız. Kongre alanı girişinde herkese maske ve kolonya dağıtacağız. Sandalyelerin düzeninin sosyal mesafeye göre ayarlayacağız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Hiç kimseden yardım alamayacağız” ifadelerini kullandı.

02 Haz 2020 - 11:52 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.