Özel öğrenciler sınıfta arkeolojik kazı yaptılar

Kocaeli’de müze görmeyen öğrenciler için başlatılan proje kapsamında engelsiz yaşam merkezinde eğitim gören özel öğrenciler, sınıfta yaptıkları arkeolojik kazılarda obje bulmanın mutluluğunu yaşadı

Özel öğrenciler sınıfta arkeolojik kazı yaptılar
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Müzesi, hiç müze görmeyen öğrenciler için “Gezici Bavul Müze” adı altında bir proje başlattı. Kreş, okul ve gündüz bakım evlerine giden “Gezici Bavul Müze” projesi ile öğrencilerin tarihi eserler hakkında bilgi kazanması amaçlanıyor. “Gezici Bavul Müze” projesi kapsamında son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin, sınıfta arkeolojik kazı yapmaları sağlandı.

İLK KEZ MÜZE GÖRDÜLER 

Merkezde eğitim gören engelli öğrenciler, proje kapsamında hayatlarında ilk kez müze görme imkanı buldu. Tarihi eserleri yakından görme imkanı bulan özel öğrenciler, tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılma hikayesini de dinledi. “Gezici Bavul Müze” kapsamında Cemil Meriç Engelsiz yaşam merkezine gelen arkeolog ve restoratör, özel öğrencilere tarihi eserler hakkında bilgi verdi. Özel öğrenciler için şeffaf bir kutu içerisinde arkeolojik alan oluşturuldu.

DENEYEREK ÖĞRENDİLER

Özel öğrenciler kutu içerisindeki alanda arkeolojik kazılar yaptı. Bir tarihi eserin toprak altından nasıl çıktığı, ona nasıl ulaşıldığını hep beraber deneyerek öğrenen öğrenciler, kazılar sırasında buldukları eşyalar ile sevindi. Buldukları eserleri, görevlilerin de yardımıyla envantere kaydetmeyi öğrendi. Cemil Meriç engelsiz yaşam merkezi bireyleri arkeolojik kazının yanı sıra restorasyon-konservasyon süreci, çıkarılan eserlerin envanterlenmesi, vitrinde sergilemesine kadar tüm süreci öğrenerek müzeciliğin en ince ayrıntılarına kadar bilgi sahibi oldu.

24 Oca 2019 - 11:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.