Kocaeli Karamürsel’e bağlı Kayacık Mahallesi D-130 Karayolu kenarındaki ‘Merdiven evleri’ adıyla bilinen yerin doğal afet riski taşımasına rağmen yetkililere birçok kez dilekçe veren mahalle sakinleri çözümü CHP’de buldu.
FELAKET ‘GELİYORUM’ DİYOR
Bölgede geçmiş dönemlerde yaşanan heyelana karşı önlem almak için yaptıkları başvurualrın neticesiz kaldığını belirten mahalle sakinleri, olabilecek heyelana karşı bir kez daha felaket ile karşı karşıya kalmak istemediklerini belirtti. Meydana gelen yarıklardan dolayı toprak kaymasının adeta ‘geliyorum’ dediğini öne süren mahalleliler, bu kez sıkıntıyı Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi’ne şikayet ederek çözüme kavuşturmak istedi.
ÖNEMLİ DETAYLAR VAR
Vatandaşların yaşadığı tedirginliğin karşısında harekete geçen CHP Karamürsel Belediye Meclis Grubu Başkanvekili Ahmet Çalık, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Ali Kara, Meclis Üyesi Orhan Demirer ve Celal Yönet, vakit kaybetmeden olay yerinde inceleme yaparak, durumu değerlendirdi. Yaptıkları incelemeler neticesinde yetkililerin konuyla ilgili bilgilerine sunulması gereken önemli detayların olduğunu belirten CHP’li yöneticiler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne durum hakkında bilgi vererek, teknik bir heyetin inceleme yapmasında yarar olduğunu kaydettiler.
BELEDİYEDEN MÜHENDİSLER BÖLGEDE
CHP’lilerin verdiği bilgiler doğrultusunda sağduyulu davranan Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı iki jeoloji mühendisi, ekibiyle birlikte bölgede incelemeler yaparak, rapor hazırladı. Konunun takipçisi olacağını söyleyen CHP’li yöneticiler, olası bir felaketin önüne geçmek için bütün mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.
Bu rapor sonrası bölgede büyük kaymalar olması ve beton blokların parça parça koparak düşmesi vatandaşları korkuturken, yetkililer bölgede hala bir önlem almadığı bildirildi.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.