Komşuda kenevir üretilecek

Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem Yüce, kenevirin birçok ürünün yapımında kullanıldığını belirterek kenevir üretimine başlanılacağını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce bir programın canlı yayınında merak edilen soruları yanıtladı. Yüce gelen sorulara verdiği yanıtta Sakarya Büyükşehir’in kenevir üretimine başlayacağını söyledi. Gerekli izinlerin ve müracaatların yapıldığını belirten Ekrem Yüce, Tarım A.Ş. bünyesinde Sakarya’da endüstriyel kenevir üretimine başlayacaklarını açıkladı.

FINDIK ÇUVALLARINDA KULLANILIYOR

Yerel Halk54 haber sitesinden Aleyna Nur Çarpar’ın haberine göre, pek çok üründe kenevirin kullanıldığını belirten Yüce, kenevir ürünlerinin Çin’den geldiğini ve büyük paralar ödendiğini açıkladı. Yüce, bu üretimi Sakarya’da yaparak dışarıya ödenen paranın önüne geçeceklerini söyledi. Fındık çuvallarında dahi kenevirin kullanıldığını belirten Başkan Yüce, “Sakarya fındık merkezlerinden biridir. Bu hizmet ile de fındık üreticilerimizin yükünü hafifleteceğiz” dedi.

25 May 2020 - 12:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.