Trafik cezalarına bir yenisi daha eklendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmayan araçların trafikte otomatik saptanıp cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

TÜRKİYE GENELİNDE UYGULAMAYA KONULACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı2nın, egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmayan araçların trafikte otomatik saptanıp cezai işlem uygulayacağı Egzoz Gazı Emisyon Denetim Sistemi altı ay içerisinde Türkiye genelinde uygulamaya başlayacak. Egzoz Gazı Emisyon Denetim Sistemi, 1 Ocak 2020 itibariyle Ankara’da,altı ay içerisinde ise tüm Türkiye genelinde uygulanmaya başlanacak.araç sahiplerinin ceza ile karşı karşıya kalmaması için yıl sonuna kadar kontrollerini yaptırması gerekiyor.

SMS İLE UYARI

Kısa süre içinde egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmayan 1 milyon 55 bin 556 araç sahibine Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi üzerinden uyarı mesajı gönderildi. Kanun kapsamında egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 1546 lira, standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine ise 3 bin 93 lira idari para cezası uygulanıyor. Yılbaşından itibaren ölçüm yaptırmayan araç sahiplerine 1895 lira idari para cezası uygulanacak.

Ulusal Haberleri İçin TIKLAYINIZ…

02 Ara 2019 - 20:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.