Kocaeli'de ihracat da ithalat da arttı!

Türkiye’de ihracat yüzde 22,4 arttı, ithalat yüzde 18,3 azaldı. Kocaeli’de ise hem ithalat hem ihracat arttı

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 yılı Eylül ayında, 2017 yılının aynı ayına göre %22,4 artarak 14 milyar 456 milyon dolar, ithalat %18,3 azalarak 16 milyar 326 milyon dolar olarak gerçekleşti.

YÜZDE 29,7, İTHALAT YÜZDE 25,1 ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğünce açıklanan verilerine göre Kocaeli ilinde ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,7 artarak 816 milyon 570 bin dolar, ithalat ise yüzde 25,1 artarak 1 milyar 229 milyon 597 bin dolar olarak gerçekleşti.

01 Kas 2018 - 11:24 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.