Köseköy Sanayi Sitesi yeni projeleri hayata geçirecek

Kartepe Köseköy Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Yegin basında çıkan olumsuz haberlerde Köseköy Sanayi Sitesi’nin adının olumsuz haberlerde geçmesinden rahatsız olduklarını belirterek yeni dönemdeki projelerinden bahsetti.

Kartepe D-100 karayolu kenarında bulunan Köseköy Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Yegin basında çıkan olumsuz haberlerde Köseköy Sanayi Sitesi’nin adının olumsuz haberlerde geçmesinden rahatsız olduklarını belirterek yeni dönemdeki projelerinden bahsetti. Toplantı salonunda düzenlenen açıklamaya yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Muammer Yegin, “Sanayi sitemiz 1970’li yıllarda kuruldu ama 1989-90’da kiracılar taşınmaya başladı. 1999 Marmara Depreminden sonra biraz daha aktifleşti. Toplam 330 işyerimiz var. Burada bizim bir sorunumuz var. Basında yer alan olumsuz haberlerde hep bizim adımız geçiyor. Kötü işlerin başında bizim sanayi sitesi başı çekiyor. Yapılmadığı halde yapılmış gibi, bizimle ilgisi varmış gibi gösteriliyor. Madem böyle bir bilgiye ulaştınız, önce bir valiliği ya da Kartepe Belediyesi’ni arayıp sorun” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜM SORUNU

Yegin, “Site içinde bulunan güvenlik personelinin sayılarını arttırdık. Sanayi içinde temizliğe önem veriyoruz. Belediye ile problemi çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca atölye kurduk. Ayrıca altyapı sorunumuz var. İSU, sanayi sitemizin karşısında dere ıslahı yaptı. Su baskınları çok oluyor. Bununla ilgili belediyeden çözüm bekliyoruz. İleriye dönük temizlik aracı alabiliriz. Geri dönüşüm için yerimiz yok. Geri dönüşümle ilgili belediye de bize yer verirse üyelerimize daha iyi hizmet sunacağız. KOSGEB’den destek almayı düşünüyoruz. İlerleyen günlerde makine ekipmanı alacağız. Bizim talep ettiğimiz hizmet daha çok belediye ile ilgili. Bizim için de ellerinden geldiğince yardım etmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

4 KATLI BİNA

Sanayi Sitesi olarak yapacakları birçok proje olduğunu belirten Yegin, “Geçen sene genel kurulumuzda dışarıdaki arsalarımızdan birinin bina yapılması ile ilgili karar aldık. Proje aşamasına kadar getirildi. 250 metrekarelik bir alanda. 4 katlı bir bina yapacağız. Kiralama amaçlı bir bina yapılacak. Kazmayı ne zaman vuracağımız belli değil. Başlamadan önce ihale etmemiz gerekiyor. İhaleden sonra da yola devam edeceğiz ” ifadelerini kullandı.

29 Ağu 2018 - 17:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.