Gözleri kapalı film izlediler

Kartepe’deki bilgi evlerinde kalan öğrenciler, görme engellileri anlamak için gözleri kapalı film izledi, empati yaptı

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, görme engellileri anlamak için gözleri kapalı film seyretti. 17 farklı mahallede hizmet veren Kartepe Belediyesi Bilgi evlerinden, Dumlupınar Kâtip Çelebi, Köseköy Nazım Demirci, Hasanpaşa Akşemsettin, Emekevler Hezarfen Ahmet Çelebi Bilgi Evleri öğrencileri, 7- özel bir alışveriş merkezi sinema salonunda gözleri göz bandıyla kapatılmış şekilde sinema izledi.

ÇOCUKLAR GÖZ BANDIYLA FİLM İZLEDİLER

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri, görme engellilerle empati yapmak, onları anlamak ve bireylerin engellilikle ilgili farkındalığının artırılması adına, görme engellilerin yaşadıkları zorlukları hissedebilmek için filmin ilk on dakikasında gözlerine siyah göz bandı takarak filmi izlediler. Etkinlikten dolayı çocuklar oldukça heyecanlıydı. Film arasında onlara ne hissettikleri sorularak, çocuklarla kısa bir röportaj yapıldı.

ARTIK DAHA DUYARLIYIZ

Röportajda duygularını ifade eden çocuklar, “Filmi gözleri kapalı izlemek çok zordu. Hiçbir şey göremedik ve bizim için farklı bir deneyim oldu. Renkleri görememek çok farklı hissettirdi. Sadece duymanız gerekiyor, göremediğiniz zaman dünya size açılmıyor, güneşi bir daha göremiyorsunuz. Bu etkinlikle birlikte görme engelli arkadaşlarımızı artık daha iyi anlıyoruz. Artık onlara ve tüm engellilere karşı kesinlikle daha duyarlıyız. Bu bağlamda herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu. Çocuklar, gözleri kapalı filmi izlerken, aslında engelliler konusunda ne kadar da çok farkında olmadıklarını anladılar. Bir engelin, insan hayatında neleri beraberinde getirebileceğini kendi gözlemleriyle fark ettiler. Bunun yanı sıra çocuklara, engellilere yardımsever bir şekilde yaklaşmaları gerektiği de öğretildi.

19 Oca 2018 - 09:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.