Türk İş; 'Asgari ücret 2 bin TL’ye çıkarılsın'

Asgari ücret pazarlığı bu yıl erken başladı. Türk-İş asgari ücretin hemen 2 bin liraya çıkarılmasını istedi.

Aralıktaki pazarlığında 2 bin liradan başlamasını talep etti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “Esnaf can suyu, işveren nefes kredisi istiyor. 6 milyon asgari ücretli 1603 lira asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Aralık ayındaki pazarlık 2 bin lira üzerinden başlasın” dedi. Aralık sonunda yeni asgari ücret belli olacak. Ancak Türk-İş’ten öncesinde dikkat çeken çağrı geldi.

İŞÇİNİN DE ÜLKESİ

Atalay, domatesin 5 lira, üzümün 7 lira olduğunu, 1.5 ay önce 22 lira olan yağın da 40 liraya çıktığına dikkat çekerek, “burası iktidarın ve muhalefetin ne kadar ülkesi ise işçinin de bizim de ülkemiz” diye konuştu.

20 Eyl 2018 - 16:10 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.