Buğday, arpa ve mısırın gümrük vergisi sıfırlandı

Makarnalık durum buğday, adi buğday, kızıl buğday, mahlut, beyaz arpa, matlık arpa ve mısır ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı.

BUĞDAY, ARPA VE MISIRDA GÜMRÜK VERGİSİ SIFIRLANDI

Gümrük vergisi, buğdayda yüzde 45, arpada yüzde 35, mısırda ise yüzde 25 seviyesindeydi. Tüm ülke gruplarına aynı oranda uygulanan gümrük vergisi sadece Bosna Hersek’ten yapılan ithalatta yüzde 0 düzeyindeydi. İthalat Rejimi Kararına Ek karar ile ülke gruplarına göre yüzde 45’e kadar olan buğday, arpa ve mısırda  gümrük vergisi, 31 Aralık 2020 tarihine kadar sıfırlandı. Resmi Gazete’de yayınlanan karar uyarınca 1001 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonlu(GTİP) buğday, 1003 GTİP’li arpa ve 1005 GTİP’li mısır ithalatında gümrük vergileri yılbaşına kadar sıfırlandı.

21 Eki 2020 - 09:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.