Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Kadınlar Kulübünün başlattığı, KAR-MEK ve Kadın Spor Merkezi öğrencilerine yönelik ev kazalarından korunma, çocuğunu koruma ve ilkyardım eğitimleri devam ediyor.
ACİL ÇAĞRILARIN YÜZDE SEKSENİ
Kartepe Belediyesi Çevre Mühendisi, İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Uzmanı Gizem Duygu Coşan tarafından verilen eğitimler de hedef ilçe genelinde bütün kadınlara ulaşmak olarak belirlendi. Uygulamalı eğitim veren İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Uzmanı Coşan “65 yaş ve üzerindeki bireylerin yüzde 27.7’sinin son bir yıl içerisinde ev kazası geçirdiği tespit edilmiştir. 112 Acil Sağlık Hizmetleri'ne, 'bebek ve çocuklar için yapılan acil çağrıların yüzde 80,8'inin ev kazalarına bağlı olduğu görülmektedir. Ev kazaları en fazla oturma odası yüzde 18.1, mutfak yüzde 17.4, evin girişi yüzde 16.5, bahçe yüzde 14.2, salon/merdiven yüzde 12.7, yatak odası yüzde 9.8, banyo yüzde 5.1 olarak görülmektedir” dedi.
ÖNLEMLERİ ANLATTI
Sık görülen ev kazaları hakkında da bilgi veren Coşan “Düşmeler, kesici/delici alet yaralanmaları, ev mobilyalarına çarpma/mobilyaların üzerine düşmesi, termal yaralanmalar, zehirlenmeler, boğulmalar/aspirasyonlar gelmektedir. Ev kazalarından korunmak için merdivenin kenarında mutlaka korkuluk olmalı, merdiven başında ve sonunda ışıklandırma ve elektrik düğmesi olmalı, küçük halı/kilimler yere sabitlenmeli, merdivenler de oyuncak, terlik vb. cisimler bırakılmamalı, yatak odasında hemen yatak başında elektrik düğmesi/ gece lambası olmalı bu önlemler sayesinde ev kazalarında ciddi azalmalar olmaktadır” ifadelerini kullandı.
ÜZÜLMEZ’E TEŞEKKÜR ETTİLER
Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Kadınlar Kulübünün başlattığı, KAR-MEK ve Kadın Spor Merkezi öğrencilerine yönelik ev kazalarından korunma, çocuğunu koruma ve ilkyardım eğitimi gören Kartepeli kadınlar kendilerine desteği hiçbir zaman esirgemeyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkürlerini ilettiler. Hasanpaşa – Suadiye – Ataşehir – İstasyon Mahallelerinde eğitimler tamamlanırken diğer mahallelerde eğitimler için program hazırlandı.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.