KYÖD’den anlamlı çevre etkinliği

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) 15 Eylül Dünya Temizlik Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Deniz Karamert- KYÖD 15 Eylül Dünya Temizlik Haftası dolayısıyla büyük bir temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Doğa ve çevre bilinci oluşturmak, çevre felaketlerine dikkat çekmek, sivil toplumun duyarlılığını ve farkındalığını sağlamak amacıyla İzmit Ketenceler Köyü’nde düzenlenen çöp toplama etkinliğine katılım oldukça yoğun oldu. Sabah erken saatlerde İzmit Perşembe Pazarı Alanında toplanan gurup, hep birlikte İzmit Ketenceler Köyü’ne giderek bölgede çöp topladı.

YOĞUN KATILIM 

KYÖD’ün öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe KYÖD Başkanı Av. Didem Turan, KYÖD Yönetim Kurulu üyeleri Hülya Güreli Yolcubal, Erdem Çakır, Uğur Saral, Vural Atılgan, İlbey Kılavuz, Cemal Hüseyin ve Görkem Kızıltaş, Gölcük Rotary Kulübü Başkanı Ümit Tören, Kocaeli Bisikletliler Derneği Başkanı Şehnaz Başaran, Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Savunucuları Derneği (KOHSAVDER) Başkanı Tülay Çetin Erdurmaz, Derince Motosikletliler Kulübü Başkanı Birkan Karayel, Kocaeli Marmara Trekking  Gurubu, Mimar Sinan Lisesini temsilen Matematik Öğretmeni Ali Kulaç, Kocaeli Çevre Savunması Çetin Güzel ve çevre gönüllüleri katıldı.

TURAN, “KENDİ EVİMİZDEN PİSLİĞİ ÇIKARDIĞIMIZDA TEMİZLENMİYORUZ”

Gelin hep birlikte doğamıza, ağacımıza, şehrimize, ülkemize sahip çıkalım sloganıyla düzenlenen etkinliğe katılımın yüksek olmasının kendilerini oldukça mutlu ettiğini dile getirerek açıklamasına başlayan KYÖD Başkanı Av. Didem Turan, “Bugün Dünya Temizlik Günü, Dünya’da şuanda 150’den fazla ülkede doğaya yaptığı kirletmeye karşı tepkisel eylemle temizlik etkinliği yapılıyor. Bizde bunun Kocaeli ayağını Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği olarak bu kentteki doğaseverlerle birlikte gerçekleştirmek için bu etkinliği düzenledik. Ketence Gölet’inin etrafındayız şuan. Piknikçilerin gelip buraya attığı muhtelif çöp atıklarının dışında evsel ve inşaat atıklarını da gelip buraya atmış insanlar. Kendi evimizden pisliği çıkardığımızda temizlenmiyoruz aslında. Doğanın insan eliyle hunharca kirletilmesine dur demek istiyoruz. Umarım bu etkinliğimizle insanlarda bu alanda bir duyarlılık oluşturabiliriz. Çabamız ve gayretimiz buna yönelik “ ifadelerini kullandı.

15 Eyl 2018 - 15:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.