VALİ SEDDAR YAVUZ
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli’deki koronavirüs tehlikesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. “20-40 yaş grubu da kendine güvenerek daha az maske kullanma eğilimine gidiyor” diyen Yavuz, “Kocaeli’de en çok pozitif vaka da 20-40 yaş grubunda oluyor. Bu yaş grubunun da sorumluluk idraki ile daha fazla hareket ederek maske kullanmaya özen göstermelerini istirham ediyorum. Çünkü Kocaelimize güveniyorum. Eğitimli, kültürlü bir şehir. Hem kendisini koruyacak hem çevresine zarar vermeyecek eğitim seviyesine ulaştıklarını düşünüyorum” dedi.
“VAKA SAYILARINDA ARTIŞ VAR”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Kocaeli’de artan vakalarla ilgili açıklama yaptı. Yavuz şunları söyledi: “Birçok kural tedbir alıp uyguluyoruz. Bu konuyla ilgili ciddi mesafelerde aldık. Özellikle maske takmaya ciddi bir özen göstermek gerekiyor. Hastalığın büyük kısmı burun yoluyla alınıyor. Maskelerimizi kolumuzu ya da boynumuza değil, ağzımızı ve burnumuzu kapatacak şekilde takmamız gerekiyor. Aldığımız tüm tedbirler rağmen vaka sayılarında artış var. O yüzden bugünden itibaren halkının yoğun olarak gezdiği alanlarda sigara içme yasağına başlamış bulunuyoruz
“EN FAZLA ÖLÜM 65 YAŞ ÜSTÜNDE GERÇEKLEŞİYOR"
Özellikle büyüklerimize sesleniyorum. Onlara daha önce toplu taşıma araçlarımızı sabah ve akşam kullanmamaları yönünde bir kısıtlama getirmiştik. Büyülerimizin kendini korumalarını, özellikle istirham ediyoruz. Neden 65 yaş üstü diyoruz çünkü en fazla ölümler 65 yaş üstünde gerçekleşiyor. Ama 20-40 yaş grubu da kendine güvenerek daha az maske kullanma eğilimine gidiyor. Dolayısıyla en çok pozitif vaka da 20-14 yaş grubunda oluyor. Bu yaş grubunun da sorumluluk idraki ile daha fazla hareket ederek maske kullanmaya özen göstermelerini istirham ediyorum” dedi
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.