Şehidimiz Tahsin Sarıtosun'un ismi o caddeye verilecek

Darıca Sokullu Caddesi’nin ismi değiştirilerek caddeye Darıcalı Şehit Tahsin Sarıtosun’un ismi verilecek

Serhat Güneş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı 16 Temmuz Perşembe günü SEKA Sahilde bulunan Kocaeli Uluslararası kongre merkezinde yapılacak. Toplam 135 gündem maddesinin görüşülerek karar bağlanacağı meclis toplantısında bazı cadde sokak ve köprülerin isimlerinde değişiklik yapılması görüşülecek.

TAHSİN SARITOSUN’UN İSMİ YAŞATILACAK 

İsimlendirme Komisyonunun hazırladığı raporlar doğrultusunda Başiskele İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan, Yuvacık 17 Ağustos Bulvarı’nın böldüğü 2 adet yolun bölünen kısımlarına yeni sokak isimleri verilecek. Komisyonun bir diğer raporunda ise Darıca İlçesi, Sokullu Caddesi ismi değiştirilerek Barış Pınarı Harekatı’nda teröristlerin açtığı taciz ateşi sonrası şehit olan Tahsin Sarıtosun’un ismi verilecek.

EREN BÜLBÜL’ÜN İSMİ VERİLECEK

Çayırova’da bulunan Çayırova Mahallesi, Ali Haydar Efendi Caddesi üzerinde bulunan yaya üst geçidine ise Şehit Eren Bülbül’ün ismi verilecek. İzmit Yenidoğan Mahallesi, Aydınlar Sokak ile İstanbul Karayolu Caddesi arasında paralel uzanan, isimsiz sokağa ise Arka Sokak isminin verilmesi görüşülerek karara bağlanacak.

YİNE UZATILACAK

Meclis toplantısında Plan ve Bütçe ile Ulaşım Komisyonu’nun Orta Öğretim Lise seviyesinden mezun olup, aynı sene herhangi bir üniversiteye yerleşmeyen öğrencilerin, mezun oldukları yılın devamında bir yıl indirimli seyahat kartı tarifesinden istifade edebilmeleri için aylardır görüşülen madde için süre uzatımı talep edilecek.

14 Tem 2020 - 13:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.