KOCAELİ DEVLET HASTANESİ TAŞINACAK MI?
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin Özel Medipol Hastanesi’nde kiralanması ya da devredilmesi iddialarını TBMM gündemine taşımış ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu sorulara yanıt vermesini istemişti Bu iddialara ve Türkkan’ın önergesine en yetkili ağızdan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan cevap geldi.
BÖLGEMİZDEKİ HİZMET KALİTESİ ÜST DÜZEYE ÇIKACAK
Koca cevabında şu ifadelere yer verdi:“Kocaeli’deki bazı yerel internet sitelerinde yayınlanan iddialar üzerine Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğümüzden 8 Ekim 2019 tarihinde yapılan basın açıklamasında da değinildiği üzere;İnşaatı devam eden ve 2020 yılında tamamlanarak devreye alınması planlanan Kocaeli Şehir Hastanesi, hizmet vermeye başladığında halkımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak ve bölgemizdeki hizmet kalitesini üst düzeye taşıyacaktır. Şehir Hastaneleri ile ilgili tüm işlemler mevzuat çerçevesinde hassasiyetle yürütülmekte olup, yasal prosedürler dışında bir uygulama yapılması mümkün değildir. Diğer yandan Şehir Hastanelerinin açılacağı illerde, sağlık hizmetlerindeki insan gücü, tıbbi cihaz dağılımı ve mevcut hastanelerin rolleri bütüncül bir bakış açısı ile ilin ihtiyacına göre yeniden planlanmaktadır. Kocaeli ilinde de bu şekilde olacaktır.
İDDİALAR GERÇEK DIŞIDIR
Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte Kocaeli Devlet Hastanesinin faaliyetlerine; ilin ihtiyaçları doğrultusunda, Bakanlığımıza bağlı, sağlık ve sağlık eğitimi odaklı bir merkez olarak devam etmesi planlanmaktadır.Öte yandan ilimizde bulunan herhangi bir hastane binasının ticari amaçla özel sektöre kiralanması veya sağlık dışı bir hizmet için kullanılması şeklinde bir planlama kesinlikle söz konusu değildir. Bu tip iddialar mesnetsiz ve gerçek dışıdır."
LÜTFÜ TÜRKKAN NE SORMUŞTU?
Lütfü Türkkan'dan önergede;
1) Kocaeli Devlet Hastanesinin, Kocaeli Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte faaliyetlerini durduracağı iddiası doğru mudur? Doğru ise bu kararın gerekçesi nedir?
2) Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte Kocaeli’deki hangi, hastane ve sağlık birimlerinin faaliyetleri sona erecektir?
3) Kocaeli Devlet Hastanesi 27 Aralık 2017 tarihinde hizmete girmiştir. Şehir hastanesine ise 2015 yılında başlanmış 2020 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanmaktadır. Kocaeli’deki sağlık yatırımlarının planlamasında bir koordinasyon eksikliği bulunmakta mıdır? Şehir hastanesinin yapılacağı bile bile sadece 2 yıl hizmet vereceği aşikar olan devlet hastanesini kapatmak kamu zararı oluşturmayacak mıdır? sorularına yer vermişti.
GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.