Kadın ailenin temel direğidir!

“Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” çalışmaları kapsamında Hülya Aksoy, bizimköy engelliler üretim merkezi’nde çalışan kadınlar ile bir araya geldi.

Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" çalışmaları kapsamında;  çalışanlarının %85’i engellilerden oluşan, engellilerin  üretim sürecine katılmalarını, kendi ekonomik ihtiyaçlarını karşılar duruma gelmelerini ve aynı zamanda ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş bir sosyal proje olan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi’nde çalışan kadınlarımıza, Kocaeli Sanayi Odası’nın katkıları ile eğitim verildi.

GENİŞ KATILIM

Toplantıya; Vali  Hüseyin Aksoy’un eşi  Hülya Aksoy’un yanı sıra; Kocaeli Sanayi Odası ve Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun eşi Rüya Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul’un eşi Prof. Dr. Beril Tuğrul, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerinin eşleri; Nermin Ulusoy, Öznur Başaran, Fatma Kartal, METRACO İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş. yönetim kurulu başkan yardımcısı Cem Okçu’nun  eşi Mürşide Okçu, MÜPA Tarım A.Ş. yönetim kurulu başkan yardımcısı Bora Ergene’nin eşi Nesrin Ergene  ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

OLUMLU SONUÇLAR ALDIK

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda;  Hülya Aksoy yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar hepiniz projemize hoş geldiniz. Sanayi Odamıza bizi sizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. Kocaeli’mizde Kadın Sağlığı Eğitim projesi başlattık. Daha önce görev yaptığımız illerde de bu projeyi gerçekleştirerek, birçok kadına ulaştık ve olumlu sonuçlar aldık. Doktorlarımızın söylediği üzere meme kanseri kanser türleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Dolayısıyla meme kanserini her kadınımız evde kendi kendine muayenesini yapmak suretiyle takip edilebileceği dolayısıyla erken teşhis alınabileceği belirtiliyor. Bu da her kadının her ay düzenli olarak bunu yapması demektir. Bizim istediğimiz sizlerden şudur; burada izlediklerinizi kendinize uygulamanız ve etrafınızda bilmeyen kadın arkadaşlarınızla paylaşmanızdır. Tabi burada sadece meme kanseri değil kadınlarımızı yakından ilgilendiren hastalıklar hakkında bilgilendireceğiz. Amacımız kadınımızı kendi sağlığı hakkında bilgilendirmektir. Kadın, ailenin temel direğidir. Kadın sağlıklı olacak ki evine, eşine, çocuklarına özveriyle yaklaşabilsin. Bunun için bizlerde böyle bir çalışma başlattık. Kendinizi ihmal etmeyin.” diyen Aksoy,  tüm katılımcılara teşekkür etti.

EĞİTİM VE VİDEO

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. İnci Sobi;  kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim sunumu ile video gösterimi gerçekleştirildi. Eğitimin sunumu işitme engelli olan kadınlarımız için ise işaret diline çevrilerek anlatıldı.

Bizimköy Engelliler Üretim Merkezinde bulunan kadınlarımız tarafından yoğun ilgi gören program, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile tamamlandı.   Programın ardından İzmit KETEM den görevli olarak gelen  Dr. Kübra Yılmaz  tarafından  üretim merkezinde bulunan kadınlarımızın  klinik meme muayeneleri gerçekleştirildi.    

06 Oca 2018 - 11:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.