Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, tarafından start verilen “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” kampanyasının başlaması sonrasında Kartepe’de kayıt yaptıranların sayısında artış oldu. Kartepe Belediyesi KAR-MEK öğretmenleri ilçe genelinde her evi ziyaret ederek okuma-yazma bilmeyenleri kurslara davet etmeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile ayrı bir boyut kazandı.
2008’DEN BERİ 2 BİN 457 KİŞİ EĞİTİM ALDI
Kartepe Belediyesi KAR-MEK ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde okuma-yazma bilmeyenlerin tespiti ve öğrenmeleri için 2008 yılından bu yana çalışmalar aralıksız devam ediyor. Şubat ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın canlı yayına çıkarak “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” kampanyasına çağrı yapması sonrasında Kartepe’de okuma yazma kurslarına gitmek isteyenlerde artış oldu. Kartepe Belediyesi KAR-MEK ve Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan tespitlerin yanı sıra şahsen kurslara gelip kayıt yaptıranlar olması dikkat çekti. 2017-18 yıllarını kapsayan 77 kursta 365 kişi okuma yazma eğitimi alıyor. Bu sayı 2013-2014 döneminde 20 kurs ile 104 kişi eğitim aldı. Okuma-yazma kurslarına gösterilen ilgi herkesi memnun ediyor.
CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISI
“Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” kampanyasına gösterilen ilginin memnun edici olduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın canlı yayında yaptığı çağrı sonrasında okuma-yazma kurslarına katılım arttı. Belediyemiz KAR-MEK ve İlçe Halk Eğitim Merkezi ile birlikte ilçemiz genelinde okuma yazma bilmeyenleri tespit etmek için evler ziyaret ediliyordu. Bu ziyaretlerde okuma-yazma tespiti yapılarak kurslara katılım çağrısında bulunuyorduk. Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından yapılan çağrı sonrasında kurslara Şubat ayından bu yana katılım artmıştır. Bu durumda bizleri memnun etmektedir. İlçemizde okuma-yazma bilmeyen kalmayıncaya kadar çalışmalarımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.