Kocaelili askerlere davullu zurnalı uğurlama

Kocaeli’de vatani görevini yapmak için askere giden gençler, davul zurna eşliğinde İzmit Şehirlarası Otobüs Terminali’nden (Kocaeli Otogarı) uğurlandı.

Nazım Özgün Erbulan

Kocaeli’de asker adayları 98/4 tertip asker adayları otogardan yakınları tarafından kışlalarına hüzün ve coşku eşliğinde uğurlandı. İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (Kocaeli Otogarı) çocuklarını askere davul zurna ile halay çekerek uğurlayanlar duygulu anlar yaşadı. Asker adayları boyunlarına bağladığı Türk Bayrakları ile ailelerine gurur dolu anlar yaşattı. İzmit Otogarı’nın farklı yerlerinde gerçekleşen uğurlamalar birleşince çocuklarını askere gönderen aileler birbirleriyle konuştu, kaynaştı.

VATAN İÇİN GİDİYORUZ

Vatani görevini yerine getirecek olmaktan dolayı gururlu olduklarını belirten asker adayları,”Bu vatan için askere gidiyoruz. Bu vatana olan borcumuzu ödemek istiyoruz” dediler.

Serkan Çorman

Burak Çelik

06 Ara 2018 - 00:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.