Yuvacık Barajı hala dolmadı!

Geçtiğimiz haftadan bu yana yağışın eksilmediği Kocaeli’de Yuvacık Barajı hala dolmadı. Yuvacık Barajı şuan yüzde 23 doluluk oranında

YUVACIK BARAJI 

Mevsim normallerinin üzerinde seyir eden hava, geçtiğimiz hafta itibariyle yerini soğuk havaya bıraktı. Bir anda sıcaklıklar düşerken, geçtiğimiz hafta itibariyle Kocaeli’de yağmur etkisini gösteriyor. Şehir merkezinde yağmur ve fırtına etkili olurken, yüksek kesimlerde ise kar yağışı sürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli’nin neredeyse tüm kesimlerinde kar yağışı etkili olmuştu.

SU SIKINTISI YAŞANACAK MI? 

2019 yılının sonuna geldiğimiz bugün yağışlara rağmen Yuvacık Barajı hala dolmadı. Yağışların başladığı ilk günden bugüne kadar sadece yüzde 5’lik bir artış yaşandı. Daha önce yüzde 18 olan barajın doluluk oranı şimdi ise yüzde 23.  Yuvacık Barajı’ndaki tehlike halen sürerken, yaklaşık bir aydır Sapanca Gölü’nden gelen su tüketiliyor. Yağışlara rağmen barajın dolmaması şimdiden yaz aylarında su sıkıntısı yaşanacak yorumlarına neden oluyor.

Güncel Kocaeli haberleri için tıklayınız

31 Ara 2019 - 13:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.