Rafet Efendi davasında yeni detaylar ortaya çıktı!

Kocaeli'de kendini evliya ve peygamber olarak tanıtarak kendisiyle görüşenleri cehennem azabıyla korkutarak paralarını isteyen 'Rafet Efendi' lakaplı Şaban Özdil hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

SAHTE HIZIR ÇETESİ DAVASINDA GELİŞME

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı oğullarının içinde bulunduğu yapılanmadan endişe eden anne ve babanın şikayeti üzerine 'Rafet Efendi' olarak tanınan Ş.Ö. ile ilgili 22 Nisan'da soruşturma başlattı. Kendini 'Hızır Aleyhisselam', Evliya, ve 'Peygamber' olarak tanıtarak, Allah ile doğrudan görüştüğünü iddia eden Ş.Ö.'nün, kendisine inananlardan aldığı yazlık, ev otomobil ve ziynet eşyaları karşılığında cennet vaat ettiği tespit edildi. Şaban Özdil'in hac ibadetini kabul etmediği, inananlarına namaz kılmalarına gerek olmadığını söylediği de öğrenildi.

MÜFTÜ İLE KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Çocuklarının Şaban Özdil'in çetesine üye olduğunu öğrenen ailenin mütfü bildirmesi ile yaşanan diyalogların kaydı ortaya çıktı. Çocuklarını sahte hızır şebekesinden kurtarmak isteyen ailelerden birinin müftüye bildirmesi üzerine müftü Rafet Efendi ile diyalog haline giriyor. Müftü tarafından Rafet Efendi arasında yaşanan diyaloglar şu şekilde:

"YUNUS EMRE OLSA SANA DAYAK ATAR"

Rafet Efendiyle görüşen Müftü, 'Hacca gittiniz mi?' sorusunu yöneltiyor. Rafet Efendi ise bu soruyu 'Ben Miraç'a çıktım, ne haccı? Yunus Emre'nin yolundan gidiyorum ben' diyerek yanıtlıyor. Müftü ise bu yanıta karşılık "Yunus Emre olsa sana bir ton dayak tar, açık söylüyorum haberin olsn, kabri açılsa bir ton dayak atar sana" diye karşılık veriyor. Müftü'nün "İslamın Şartı  kaçtır?" sorusuna ise Rafet Efendi " Bilmiyorum ben cami hocası değilim ki. Öyle soranları hocalara gönderiyorum" diyerek yanıtlıyor.

"ARAPÇA BİLMİYORUM"

Rafet Efendi ve müftü arasında yaşanan diyaloglar şu şekilde:

Müftü: Sizin bilginiz nedir? Arapça biliyor musunuz?

Rafet: Hayır, ben hiçbir şey bilmiyorum.

Müftü: Arapça bilmeden bu ilimlere vakıf olunur mu?

Rafet: İlk defa mı böyle bir şeyle karşılaşıyorsunuz?

Müftü: Senin cehaletine hayret ediyorum.

"BİZ HAYATLARINA SEVGİ AŞILADIK"

Rafet: Bak güzel müftücüm, bak güzel kardeşim. 16 yaşımdan beri ayetleri hayatıma koymuşum, hocalarım vasıtasıyla.

Müftü: Hocan kim?

Rafet: Hızır Aleyhisselam.

Müftü: Ya bırakın bu işleri Allah aşkına!

Rafet: Biz o gördüğün insanlardan değiliz, bak baltayı taşa çarpıyorsun, fazla ileri gidersen bizim intikamımızı sadece hazreti Allah alır, ben mazlumum!

Müftü: Yanlış yapıyorsun, hem kendini heba ediyorsun, hem başkasını!

Rafet: Yanlış yapmıyorum, perişan hayatları vardı, biz hayatlarına sevgi aşıladık.

ASAYİŞ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

24 Eki 2019 - 09:03 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.