297 gün süren Flormar Direnişi'nde anlaşma sağlandı!

Sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 297 gün direnen Flormar işçileri direnişi sonlandırdı. İşverenin teklifini oy çoğunluğuyla kabul eden işçiler, bugün basın açıklaması yapacak.

Gebze'deki 297 gün süren Flormar direnişinde bir gelişme yaşandı. Sendikaya üye oldukları için işten atılan ve 297 gündür Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrika önünde devam eden Flormar işçilerinin direnişi, işverenin sunduğu teklifin kabul edilmesiyle sona erdi.Flormar avukatları direnişin 297. gününde Petrol-İş Sendikası avukatına direnişin sonlandırılması için yazılı bir teklif ulaştırdı. Flormar direnişçilerine 12 maaş sendikal tazminat, boşta geçen süreler için de 4 maaşlık bir ödeme öneren uzlaşma teklifi 7 Mart akşamı Petrol -İş Avukatı, yöneticileri ve işçiler tarafından tartışıldı.

İŞE İADE EDİLMEDİ

Toplantıya 73 işçi katılırken, yapılan direniş oylamasında 73 işçinin 20’si teklife hayır, 53 işçi ise evet dedi. Böylece 297 gündür direnen ve adım adım zafere yürüyen Flormar İşçileri’nin direnişi 12 maaş sendikal tazminat, boşta geçen süreler için de 4 maaşlık bir ödeme teklifinin kabul edilmesiyle son buldu. Ancak işçiler işe iade edilmedi.Petrol-İş Sendikası tarafından bugün (8 Mart 2019) konuya ilişkin detaylı açıklama yapılacak.

08 Mar 2019 - 11:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.