CHP’li o isim partisinden istifa etti

CHP’de uzun yıllardır siyaseten yapan Nejat Bayhan partisinden istifa etti

CHP’li o isim partisinden istifa etti
Haber albümü için resme tıklayın

CHP’de geniş bir kesim tarafından tanınan ve uzun yıllardır partinin üyesi olan Nejat Bayhan, istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçesini de sıralayan Bayhan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık koltuğuna oturmasını olduğunu belirtti. Açıklamasında Bayhan, ayrıca şunları dile getirdi: “Bugün mensubu ve üyesi olmaktan onur duyduğum partim Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ediyorum. Bu kararı alma nedenim bugün Genel Başkanlık koltuğunu işgal eden Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin parti ilkelerini bir kenara koyarak saray politikalarına biat eden anlayışın, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı Türkiye Cumhuriyetine ve Cumhuriyet değerlerine ihanet etmeleridir.

BU BİR İHANETTİR 

Kocaeli’nde 1 milletvekili daha kazanmak 13-0 olan yerel yönetimlerde 1 belediye başkanlığı dahi kazanamamış ve böyle bir çabası dahi olmayan, sandığında fark yemiş insanları milletvekili hatta pm üyesi olarak yanında taşıyan, Yolsuzluk, zimmete para geçirme yargılanan ve hapis ile cezalandırılan Akp’li belediye başkanınını “suçsuzdur” diye savunan şahısları il başkanı olarak atayan, Kocaeli BB başkanını savunmak şereftir diyerek CHP’deki görevlerinden istifa edenleri atama yoluyla İl yönetimlerine getiren anlayış ülkeye ve partiye zarar verdiği açıktır. Bu ihanettir. Bir mezhep partisi haline dönüşen CHP 2019 seçimlerinde yine yeniden saraya endeksli siyaset üreteceği çok açıktır. Detaylı açıklamayı daha sonra kamuoyu ile paylaşacağım. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolu şiar edinecek, partim bu işgalden kurtulana kadar mücadelem bu zihniyetle kararlı bir şekilde devam edecektir.” 

05 Şub 2018 - 11:36 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.