İzocam’da anlaşma sağlandı

İşçilerin toplu sözleşme talepleri için greve çıktığı İzocam'da anlaşma sağlandı.

İşten atılan işçilerin geri alınması ve ücret zammı talebiyle işçilerin greve çıktığı İzocam’da grevin 11. gününde anlaşma sağlandı.Kristal-İş’in örgütlü olduğu İzocam’da, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Kocaeli Dilovası ve Mersin Tarsus fabrikalarında grev başlamıştı. İşçiler, “Bu yıl 20,3 bir enflasyon var. Buna karşılık bize önerdikleri zam oranı 185 lira. Bu da yüzde 7’ye denk geliyor. Bu koşullarda grev kaçınılmaz oldu” demişti. İşçilerin bir başka talebi de sendikalaşma döneminde işten atılan arkadaşlarının işe geri alınmasıydı.

GENEL BAŞKAN AÇIKLAMA YAPACAK

Grevin 11. gününde Kristal-İş’le İzocam patronu arasında anlaşma sağlandı. Anlaşmanın detaylarıyla ilgili bilgi almak istediğimiz Kocaeli’deki işçiler, “Hiçbir şey bilmiyoruz genel başkanı bekliyoruz. Şube başkanı bilgi vermedi. Anlaşmanın sağlandığını biliyoruz o kadar, genel başkan gelip açıklama yapacak” dedi.

29 Oca 2019 - 17:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.