İznik Elbey Mahallesi Kızıltepe Mevkii’nde dün saat 20.00 sıralarında define araması yaparken jeneratör egsoz gazından zehirlenerek 30 metre derinliğindeki kuyuda mahsur kalan 7 kişiden 6’sı kurtarılırken 1 kişi hayatını kaybetmişti. Doktorların tüm çabasına karşın. 60 yaşındaki Mümin Sarıdoğan hayatını kaybederken, oğlu Halil Sarıdoğan (39) ile Ömer Kocaekşi (35), Recep Er (58), Güney Kırbaş (46), Nihat Erden (48) ve Adem Makara'nın (45) ise İznik Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
Olayda kendi imkanlarıyla kuyudan çıkarak Jandarmaya haber veren Harun Acar ve gruba gözcülük yaptıkları belirlenen diğer 3 kişi ise jandarma tarafından göz altına alınarak sorgularının devam ettiği belirtildi
4 KİŞİ DARICA'DAN
Darıca Gazetesi'nin haberine göre; Define olayına karıştıkları belirlenen 8 kişi arasında hayatını kaybeden Mümin Sarıdoğan ile halen İznik Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam eden oğlu Halil Sarıdoğan ve Nihat Erden’in Kazım Karabekir Mahallesi’nde, ikamet ettiği, kuyudan kendi imkanları ile çıkarak jandarmaya haber veren ve Harun Acar’ın ise Nenehatun Mahallesi’nde ikamet ettikleri öğrenildi.
Halil Sarıdoğan’ın TSK’da Uzman Çavuş olduğu sırada KKTC’de görev yaptığı ve o dönemde babası Mümin Sarıdoğan’ın da oğlunun yanına yerleştiği öğrenilirken, Halil Sarıdoğan’ın TSK’dan ayrıldıktan sonra Darıca’ya yerleşerek kapı ve mutfak dolabı imalatında çalıştığı öğrenildi. Kuyudan kendi imkanları ile çıkarak jandarmaya haber veren Harun Acar’ın da askeriyeden ayrıldığı ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde Nenehatun Mahallesi’nden Muhtar Adayı olduğu ifade edilirken, Nihat Erden’in de Gebze’de zirai ilaçlama sektöründe faaliyet gösteren bir firmada çalıştığı belirtildi.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.