Başbakan Binali Yıldırım Gölcük’te Murat Reis Denizaltının ilk kaynak töreninde konuştu. Törene Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Hüseyin Aksoy, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.
TÜRKİYE BİR MARKA OLDU
Tören öncesinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Alan terör örgütlerinden yerleşim yerleriyle köyleriyle bir bir temizlenmektedir. Ve inşallah tamamen PKK, PYD, YPG, DEAŞ bölgeden temizlendikten sonra evlerinden barklarından ayrılmak zorunda kalan ve Türkiye'de misafir ettiğimiz yaklaşık 350 bin Afrinli topraklarına dönecek orada huzur içinde yaşamlarını devam ettirecekleridir. Yeni denizaltı projesi tabi Alman- Türk ortaklığı ile devam ediyor. Altyapıda bu vesile ile iyileştiriliyor ve tersanenin özellikle deniz altının yapımında daha da gelişmesine fırsat tanıyor. Bütün tezgahlar ve Gölcük tersanesine kazandırılmış oluyor. Bu proje ile tahrik sistemli dalmış uzun süre hareket edebilme, gelişmiş torpidoları, güdümlü mermi kabiliyeti olana deniz kuvvetlerimize katılmış olacak. Türkiye son yıllarda yetkinliğini arttırmaya devam ediyor. Denizcilik önemli bir mesafe aldı. Mega yat alanında Türkiye bir marka oldu. Tersane inşa kapasitemizi de yükselttik” ifadelerini kullandı.
TAKVİM GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Cumhuriyetin 100. Yılı öncesinde çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirten Yıldırım, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği hedefler çerçevesinde cumhuriyetin yüzüncü yıla adım adım yürüyoruz. Denizcilikte bu hedefleri erken yakalayacağımız aşikardır. Bugün ilk Murat Reis Denizaltı ilk kaynak törenini yapacağız. Bu projenin ülkemize, deniz kuvvetlerimize emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum Türkiye gemi inşaatında çok büyük tecrübe kazandı. Üretim sürecinin tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Yani topu topu bir denizaltı inşa ediyoruz. Bu tedarik takvimin tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Bu sürenin kısaltılması gerekir” şeklinde konuştu.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.