20 Bin Sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı!

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ile ilgili son dakika detayları belli oluyor! Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar hem arama motoru Google'da hem de sosyal medyada 20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları hakkında bilgi paylaşımı yapıp, araştırmalarını sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 2019 öğretmen atama sonuçları için saat verdi. MEB ile sonuçlar açıklandığı an buradan öğrenebilirsiniz.

On binlerce kişi artık son dakika sözleşmeli öğretmen atama müjdesini bekliyor! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklamasında atamaların bugün saat 10:00'da yapılacağı belirtilmişti. Atama törenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılacak. Sözleşmeli öğretmen atamaları için en çok atama yapılacak branş ise 3 bin 47 kişi ile sınıf öğretmenliği. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı ifade edildi. Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 2019 açıklandığı an sabah.com.tr'den sorgulayabilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

En çok atama yapılacan branşların ilki belirttiğimiz gibi 3 bin 47 kişi ile sınıf öğretmenliği olurken, İngilizce öğretmenliği için 2 bin 38 kişi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği için 1.910 kişi, okul öncesi öğretmenlik için 1.001 kişi atanacak. Peki, sözleşmeli öğretmen atama sonuçları nasıl sorgulanır?

ATAMA SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Atanacak diğer branşlar;

İlköğretim matematik öğretmeni bin 401, Türkçe öğretmeni bin 093, Rehberlik öğretmeni bin 056, Özel eğitim öğretmeni bin 2, Fen bilimleri 919, Beden eğitimi öğretmeni 845.

Bugün saat 10:00'da açıklanacak sözleşmeli öğretmen atamaları için ön başvurular 19-23 Kasım tarihleri arasında yapılmıştı, sözlü sınavlara 10-31 Aralık tarihine kadar devam edilirken mülakat sonuçları da 15 Ocak 2019'da ilan edilmişti. Tercih dönemi de 1 Şubat günü sona erdi.

ATANAN ÖĞRETMENLERDEN İSTENECEK BELGELER!

Son altı ay içinde çekilmiş altı adet vesikalık fotoğraf,

Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecek),

Elektronik başvuru formunun onaylı örneği,

Başvuru esnasında 'Pedagojik Formasyon Belgesi' yerine resmi yazı ibraz edenlerden

'Pedagojik Formasyon Belgesi'.

Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

08 Şub 2019 - 10:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.