İYİ Parti Milletvekili sordu: Tanzim satış mağazaları seçim yatırımı olarak mı kuruldu?

İYİ Parti Adana Milletvekili  İsmail Koncuk tanzim satışı meclis gündemine taşıdı. Koncuk verdiği yazılı soru önergesinde “Tanzim satış mağazaları seçim yatırımı olarak kuruldu?” sorusunu Tarım ve Orman Bakanı’na yazılı olarak yöneltti.

Nazım Özgün Erbulan

Tanzim satış, ilk duyurulduğundan bugüne hala gündemde yer almaya devam ediyor. Pilot illerde başlatılan uygulama henüz Kocaeli’ye gelmezken, milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) tanzim hakkında soru önergelerini taşımaya devam ediyor.

'YANDAŞ MEYDA BEKLEDİĞİ İŞARETİ ALMIŞ OLDU'

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, ‘Tanzim Satış’ hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.  Soru önergesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Koncuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Çarşıda, pazarda, marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra tırmandırılıyor. Bunun adı ticaret deil, bunun adı fırsatçılık, tefecilik hatta ülkeye ve millet ihanet” sözlerini eleştirerek “Erdoğan’ın sözleriyle suçlama yapmasının ardından yandaş medya da beklediği işareti almış oldu. Öyle ki o günden beri yandaş medya halka ‘Maketlerden değil, pazardan alışveriş yap’ çağrıları yapılıyor, fiyatların böyle düşürüleceği imajını vermeye çalışıyor. Ama vatandaş kendi yaşadıklarını biliyor ki; marketle pazar arasında kimi farlar olsa da pazarda da fiyatlar marketten çok aşağı değil” açıklamasında bulunurken Tarım ve Orman Bakanı Pakdemir’liye şu soruları yöneltti: 

'SEÇİMLERDEN SONRA KALICI OLACAK MI?'

“Vatandaşlarımız ucuz sebze ve meyve yiyebilmek için saatlerce il, ilçe meydanlarında sırada bekletiliyor, bunun yerine ‘ürünü ucuz üretebilmek adına çiftçimize ucuz fide, tohum, mazot desteği’ vermeyi düşünüyor musunuz? Tanzim satış mağazaları seçim yatırımı olarak mı kuruldu? Seçimlerden sonra kalıcı olacak mı?” 

'HİZMET SEKTÖRÜNE AĞIR İTHAM'

Ayrıca Koncuk, hem belediye kasasını hem de ‘perakende yasası’nı da gündeme taşıyarak,”Sebze ve meyvelerin ucuza satışını yaparken, maliyetten kaynaklanan zararlar belediyelerin kasasından mı çıkıyor? ‘Çarşı pazarda marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra tırmandırılıyor. Bunun adı ticaret değil, bunun adı fırsatçılık, tefecilik hatta ülkeye ve millete ihanet’ sözleri hizmet sektörüne karşı ağır ithamdır. Her fırsatta dile getirdiğim ‘perakende yasasını’ ne zaman çıkaracaksınız?” sorularını yöneltti.

12 Mar 2019 - 16:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.