İBRAHİM KARSLI AÇIKLAMA YAPTI
CHP'nin Darıca eski meclis üyeliği görevini yürüten Avukat İbrahim Karslı, meslektaşının etek boyuna karışılmasını protesto etmek için sosyal medya hesabından etekli fotoğrafını paylaşarak "Çok şükür adliyede tacize uğramadan bugün de eve ulaşabildik. Adaleti etek boyuna indirenleri, kadını aşağılayanları protesto ediyorum. Etekle değil etikle." ifadelerini kullanmıştı.
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Hakim Mehmet Yoylu ile avukat Tuğçe Çetin arasında yaşanan 'etek boyu' tartışmasının ardından hakim Yoylu görevden uzaklaştırılmıştı.Avukatın etek boyuna müdahale edilmesi hukukçuları ayağa kaldırırken, Adalet Bakanlığı ve HSK görevden uzaklaştırmıştı.
ADLİYEYE ETEKLE GİTTİĞİ İDDİA EDİLDİ
Gündeme bomba gibi düşen bu protestonun ardından bir televizyon kanalında Karslı'nın etek giyerek adliyeye gittiği öne sürülmüştü.Bunun üzerine Karslı da sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadelere yer verdi;
Yaptığım protesto ile ilgili Beyaz TV de tarafımın etekle adliyeye gittiğime dair gerçeğe aykırı ifadeler mevcuttur.Ben paylaşımımı kinayeli bir şekilde evimin bahçesinde cübbe giyinmeden yaptım. Tiyatral olarak adliyeden evine dönen bir Kadın avukatın hislerini anlatmaya çalıştım. Zaten adliyeden bir fotoğraf vb paylaşımım yoktur. Yaptığım açıklama dikkatle incelenirse durum açıkça anlaşılmaktadır. Yaptığım ince bir gönderme ile tüm kadınların toplum ve meslek hayatında uğradığı tacizi eleştirmektir.
Mesleğim ve değerleri konusunda oldukça hassas bir hukukçuyum. Adliyedeki kılık kıyafet mevzuatına da oldukça malik bir avukatım. Hangi protestoyu ne şekilde yapacağımı da biliyorum.Toplumdaki ön yargılarının cinsiyetçi kodlarla aktarıldığı ülkemizde;
Tarafıma edilen hakaret ve eleştiri boyutunu aşan ifadeler göstermektedir ki bir erkeğin Adliyede etekle gezmesi henüz demokratik eleştiri kültürünün yeterli olgunluğa ulaşmadığı ülkemizde mümkün değildir.Yaptığım haklı protestoya argüman geliştiremeyen bir kısım medya kuruluşlarının araştırmadan yoksun ibarelerine değer vermemenizi saygı ile rica ederim."
KOCAELİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.