Şehit haberleri nedeni ile Hıdırellez etkinliğinde Kur'an okutuldu

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdrellez etkinliğinde şehir haberi gelmesi nedeni ile eğlence gösterileri iptal edilip Kur’an okutuldu .

Şehit haberleri nedeni ile Hıdırellez etkinliğinde Kur'an okutuldu
Haber albümü için resme tıklayın

Bu yıl 13.’sü düzenlenen Hıdırellez etkinliklerinde şehir haberleri nedeniyle değişiklik yapıldı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Hıdrellez etkinliğinde Hakkâri ve Suriye'deki şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi.

ŞENLİK KISMI İPTAL

Halk oyunları gösterisiyle konserin yer aldığı fakat şehitler nedeniyle değişikliğe gidilen etkinlikte konuşan Başkan Hürriyet " Martın sonu bahar olsun demiştik. İzmit'e baharı getirdik. Hıdrellezimiz, baharımız kutlu olsun. Şehrimize, hanelerimize iyilikler, güzellikler, bereket getirsin. Hepimizin duaları kabul olsun.  Bu akşamki bu buluşmamızı bir şenlik havasında yapalım istemiştik. Maalesef ülkemizde şehitlerimiz var.  Onlar bizlerin evlatları, ruhları şad, mekânları cennet olsun. Bütün yakınlarına Allah Peygamber sabrı versin. Şehitlerimiz varken buradaki etkinlikte eğlenmemiz doğru olmazdı.  Sizlerin de affına sığınarak eğlence bölümümüze iptal ettik. Bu kenti daha yaşanabilir bir kent yapmak için yola çıktık. Yakında projelerimize başlayacağız. Güzel bir İzmit için gece gündüz çalışacağız" dedi.

İZMİT BELEDİYESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

05 May 2019 - 20:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.