Serhat Güneş
Pazar günü tüm Türkiye’de yapılacak Mahalli İdareler Seçimi öncesinde ilimizde büyük bir karalama kampanyası başladı. Kendilerine ‘Bir gurup vatansever’ diyen ama kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişiler İzmit genelinde ‘Hatırla’ isimli 8 sayfalık bir gazeteyi tüm evlerin kapılarının önüne ya da araçların üzerine bıraktı. Sabah saatlerinde evlerin kapılarını açan ya da araçlarına gidenler gördükleri karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı.
İÇERİĞİ BİR HAYLİ FARKLI
Bu sözde gazete içerik olarak da bir hayli farklı. Yerele indirgenmiş bu sözde gazetede tamamen CHP'ye ve CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet'e muhalif haberler yer alıyor. Gazete içerisinde Sefa Sirmen'in başkanlık döneminde yaşanan olumsuzluklara da sıkça yer verilmiş. Gazete'nin birinci sayfasında en çok dikkat çeken başlıklar ise "CHP'liler Başörtüsünü İstemedi" ve "Fatma Kaplan'dan PKK'lılara ziyaret başlıkları.
İZİNSİZ VE SUÇ
Henüz kim tarafından hazırlandığı bilinmeyen bir bu gazetenin logosunun hemen yanında "Bu gazete bir grup vatansever tarafından hazırlanmıştır. Gazete daha önce farklı mecralarda yayınlanmış haberlerden oluşmaktadır" ifadeleri yer alıyor. Yasalara göre bir gazetenin basılıp ve dağıtılması için izin alınması gerekiyor. Alelacele hazırlandığı belli olan bu izinsiz bir şekilde dağıtılan bu gazete aynı zamanda 'yasal suç' niteliği taşıyor.
CHP’LİLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
Yapılan bu yayın sonrası CHP’liler harekete geçti. Konuyla ilgili bugün CHP İl Başkanlığı tarafından hukuki süreç başlatılacak. Bu gün saat 10.30 da İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve yönetim kurulu üyeleri Kocaeli Adliyesi önünde suç duyurusu dilekçelerini teslim ettikten sonra bir basın açıklaması yapacak.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.