Kocaeli’de bir vatandaş konkordato ilan etti!

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik problemler sebebiyle birço büyük şirket konkordato ilan etti. Şirketlerin sahip olduğu bu hakkı vatandaşlar da kullanabiliyor. Kocaeli'de bulunan bir vatandaş konkordato ilan etti.

KOCAELİ’DE BİR VATANDAŞ KONKORDATO İLAN ETTİ

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik problemler sebebiyle iflası ertelemek ve borçlarını yapılandırmak için birçok şirket konkordato ilan etti. Konkordato borçlarını ödeyemeyen şirketlerin mahkeme aracılığıyla iflaslarını ertlediği, hacizlere karşı kendisini korumak için borçlarını yapılandırdığı bir olay olarak ekonomide yer alıyor.

KONKORDATO KARARI VERİLDİ

Kocaeli'de konkordato ilan eden birçok firmadan sonra bir vatandaş da konkordato kararı aldı. Vatandaşa bir yıllık konkordato kesin mühleti kararı verildi. Kocaeli’de yaşayan Harun Demibilek, konkordato ilanını belirtmek için Kocaeli 1 Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. Mahkeme tarafından Harun Demirbilek’e geçici mühlet kararı verilmişti. Geçici mühlet kararının dolmasının ardından dava yeniden görüldü ve Harun Demirbilek hakkında bir yıllık konkordato kararı verildi.

MAHKEME KARARI

Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:“Davacı HARUN DEMİRBİLEK tarafından mahkememizde açılan konkordato davası nedeniyle; 30022311822 kimlik numaralı HARUN DEMİRBİLEK hakkında konkordato kapsamında 1 yıl kesin mühlet kararı verilmiş olup İcra İflas Kanununun 288/2 maddesi uyarınca bu kararın ilanı gerekmekle; Davacı şirket hakkında 11/09/2019 günü saat 11:05 itibariyle konkordato kapsamında bir yıl süreyle kesin mühlet verilmiş olup Cavit İyican konkordato komiseri olarak atanmış ve İİK'nun 288/2 maddesi ve ilgili maddeleri çerçevesinde kesin mühlet kararı ve konkordato komiseri atandığının ilanına karar verilmiştir."

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

18 Eyl 2019 - 12:30 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.