Elektrik kesintileri tarihe karışacak!

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin genişletilmesine yönelik yatırımların, sanayiciler açısından üretimde süreklilik adına büyük önem taşıdığına dikkat çekerek "Bu yatırımlar devreye girdiğinde, artık elektrik kesintileri tarihe karışacak." dedi.

Başkan Zeytinoğlu, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı; Tuzgölü Depolama Tesisleri'nin genişletilmesi için 1.2 milyar dolarlık yeni kredi sağlanmasının bu bakımdan önemli olduğuna dikkat çekerek, sözkonusu kredi anlaşmaları kapsamında yapılacak yatırımlarla Türkiye'nin 5 milyar metreküplük dogalgazı depolayabileceğini söyledi.

TÜRKİYE'YE DUYULAN GÜVEN

Dünya Bankası ve Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın kuruluş amaçlarına uygun olarak Türkiye'deki altyapı projelerini finanse ettiğini, buna karşın kredi açılmasının Türkiye'ye duyulan güveni de gösterdiğini söyleyen Ayhan Zeytinoğlu bu projenin gerçekleşmesi ile Türkiye'nin doğalgaz arz güvenliğinin de artacağını söyledi. Doğalgaz Depolama tesisinin başlangıçta 1 milyar metreküp olduğunu, yeni yatırımlarla 5 milyar metreküpe kadar depolama kapasitesine ulaşılacağını hatırlatan Ayhan Zeytinoğlu, proje ile bir yandan çevresel yönden kömür kullanımından kaynaklanan sorunların giderileceğini, diğer yandan özellikle kış aylarında sanayiciler açısından üretim sürecinde bir tehdit olarak görülen elektrik kesintilerinin minimize edileceğini söyledi.

25 May 2018 - 19:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.