Hüseyin Erol: İzmit Halkevi için tek bir kuruş ile harcanmadı!

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy tarafından duyurulan 2019 yılı için 693 milyon TL harcama yapılmasına Biz İzmitiz Platformu Kurucusu Hüseyin Erol tepki gösterdi. Erol, ‘İzmit Halkevi için tek bir kuruş bile harcanmadı’ dedi.

Hüseyin Erol: İzmit Halkevi için tek bir kuruş ile harcanmadı!
Haber albümü için resme tıklayın

Nazım Özgün Erbulan

HÜSEYİN EROL'DAN HALKEVİ ELEŞTİRİSİ

Kocaeli 2019 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Vali Hüseyin Aksoy, “2019 yılı ödenek toplamı 2 milyar 653 milyon TL’dir. Yatırımlar için öngörülen toplam ödenekten yapılan harcama 693 Milyon TL’dir. Buna göre gerçekleşen harcamanın ödeneğe oranı yüzde 26’dır” ifadelerinde bulunmuş, Kocaeli’de 2019 yılında kamu yatırımı olarak toplam 510 proje uygulandığını belirtmişti.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Söz konusu harcama hakkında “Biz İzmitiz Platformu” kurucusu, İzmit’te oldukça tanınan Hüseyin Erol eleştirilerde bulundu. 1941 yılında yapılan ve bakımsızlığından dolayı vatandaşların yoğun tepki gösterdiği Halkevi vurgusu yapan Hüseyin Erol açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

‘UMARIM BU UTANÇTAN KURTULURUZ’

“Bu harcanan paranın yüzde 2'si Halkevi için yeter. İlimiz için öngörülen 2019 yılı yatırım planının ikinci dönemi sonu itibarı ile 693 milyon TL harcama yapıldığı bugün açıklandı. Ama beş yıldan bu yana söylemekten usandığım ama peşini asla bırakmayacağım İzmit Halkevi için tek bir kuruş bile harcanmadı. Cumhuriyet dönemin ilimizdeki simgesi İzmit Halkevi, üvey evlat muamelesi görmeye daha ne kadar devam edecek? Umarım ikinci altı aylık dönemde, bu utançtan kurtuluruz. İzmit Halkevi’ni unutma!”

Kocaeli gündem haberleri için tıklayın 

17 Tem 2019 - 14:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.