Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, KOM ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla 14 Eylül 2026 tarihinde Muğla merkezli eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında Menteşe, Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Milas ilçelerinde çeşitli suçlara karıştıkları belirlenen şüphelilerin ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Menteşe'de, yurt dışında kırmızı bültenle aranan O.K. isimli şahsın suç örgütü adına yaşı küçük çocuklar üzerinden uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yaptırdığı, örgüt adına eylemler gerçekleştirdiği ve suç işlemek amacıyla bir araya geldikleri belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.
ÇEŞİTLİ SUÇLARLA İLGİLİ İŞLEMLER YAPILDI
Fethiye'de silahla kasten öldürmeye teşebbüs olayında şüphelilere ulaşım ve maddi destek sağladığı ve azmettirici konumunda bulunduğu değerlendirilen şüpheli hedef alındı. Bodrum'da faiz karşılığı borç verme, borçları nitelikli yağma yoluyla tahsil etme ve arsa sahiplerini imara açma vaadiyle dolandırma suçlarına karıştıkları belirlenen şüphelilere yönelik işlem yapıldı.
SEGBİS ÜZERİNDEN İFADELERİ ALINACAK
Marmaris'te ruhsatsız silah temin ederek asayiş olaylarına karıştığı, Milas'ta ise sosyal medya hesaplarından silah paylaşımı yaparak suç örgütlerinin korkutucu gücünden faydalanmak suretiyle çeşitli suçlara karıştığı belirlenen şüpheliler de operasyon kapsamında gözaltına alındı.
Operasyonlarda yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, 415 fişek, 3 şarjör, 2 bıçak, 1 cop, 9 çek, 8 dekont ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 51 şüpheli tespit edilirken, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Mardin, Kocaeli ve Aydın illerinde de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 42 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 27 şüpheliden 17'si Muğla Adliyesi'ne, 3 şüpheli Fethiye Adliyesi'ne sevk edilirken, 7 şüpheli ise SEGBİS kanalıyla ifadeleri alınacak.


Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.