“ERKEN SEÇİM FISILTISI DUYMADIM”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de seçimlerle alakalı yaptığı açıklama, erken seçim mi yapılacak sorularını gündeme taşıdı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan, AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar , Erdoğan’ın açıklamasının “erken seçim sinyali” olarak yorumlandığını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın Rize’de yaptığı ‘Yaklaşan seçimleri başarıyla atlatacağına inanıyorum’ açıklamasını, ‘erken seçim sinyali’ gibi yorumlayanlar oldu. Parti Sözcümüz Ömer Çelik de ifade etti, gündemde erken seçim yok. Açıkçası ben de partinin hiçbir köşesinde erken seçim fısıltısı duymadım” dedi.
“2028 NİSAN GÜNDEMDE”
Kulislerde daha önce 2027 yılının ekim ve kasım aylarının konuşulduğunu belirten Tayyar, “Erken seçim noktasında bir ara kulislerde 2027 Ekim-Kasım ayları konuşuluyordu ancak bir süredir bu tarih Nisan 2028 olarak değişti” ifadelerini kullandı. Tayyar, seçim tarihine ilişkin kendisine ulaşan kulis bilgisini de paylaştı. “Hatta genel merkezden bir arkadaşım, ‘Seçimin ilk turu 2 Nisan, ikinci turu 16 Nisan’da olur’ şeklinde tahminde bulundu, ‘Yaz bir kenarda kalsın’ dedi. Yüksek ihtimal ama siyasette kesin konuşmamak gerektiğini öğreneli çok vakit geçti” dedi.
“SEÇİM KARARI ŞİMDİDEN ALINMALI”
Seçim kararının erkenden alınması gerektiğini savunan Tayyar, “Bu aşamada bir önerim var. Daha önce söylemiştim, tekrar edeyim. Sonuçta seçim ne zaman olacaksa olsun, mevcut şartlarda seçim kararını şimdiden almakta fayda var” dedi. 1999 seçimlerini hatırlatan Tayyar, “18 Nisan 1999 seçim kararı 9 ay önceden alınmıştı. Şimdi de olabilir. Partiler ona göre hazırlıklarını sürdürür, baskın veya erken seçim kaygısı ortadan kalkar, siyasetin stresi azalır, polemikler biter, normalleşme başlar. Bence denenmeli” ifadelerini kullandı.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.