Kocaeli’de Büyükşehir’den gönüllere dokunan hizmet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, öz bakımını ve ev temizliğini tek başına gerçekleştiremeyen vatandaşlara yönelik “Evde Bakım Hizmetleri”ni sürdürüyor. 2026’nın ilk 6 ayında 5 bin 541 vatandaşa öz bakım, 2 bin 440 haneye ise ev temizliği desteği sağlandı.

Kocaeli’de Büyükşehir’den gönüllere dokunan hizmet
Kocaeli’de Büyükşehir’den gönüllere dokunan hizmet
+1
Haber albümü için resme tıklayın

BÜYÜKŞEHİR’LE KİMSE YALNIZ DEĞİL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik desteklerini sürdürerek, onların yalnız olmadığını hissettirmeye devam ediyor. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Evde Bakım Hizmetleri” kapsamında öz bakımını gerçekleştiremeyen, ev temizliğini yapamayan ve bu konuda destek alabileceği kimsesi bulunmayan vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor. Bu doğrultuda 2026 yılının Ocak-Haziran döneminde 5 bin 541 vatandaşa öz bakım, 2 bin 440 haneye ise ev temizliği hizmeti verildi.

Kocaeli’de Büyükşehir’den gönüllere dokunan hizmet

 VATANDAŞIN İHTİYACINA GÖRE DESTEK

Evde Bakım ekipleri, desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların evlerine giderek ihtiyaçları doğrultusunda hizmet veriyor. Böylelikle vatandaşlar, yaşam alanlarından ayrılmadan ihtiyaç duydukları desteğe ulaşabiliyor.

Kocaeli’de Büyükşehir’den gönüllere dokunan hizmet

 5 BİN 541 VATANDAŞA ÖZ BAKIM HİZMETİ

2026 yılının ilk altı ayında 5 bin 541 vatandaşa öz bakım hizmeti verildi. Saç ve sakal kesimi, tırnak bakımı, banyo ve genel vücut temizliği gibi uygulamalarla kişisel bakım ihtiyaçları karşılandı. Öz bakımını tek başına gerçekleştiremeyen vatandaşların bu alandaki ihtiyaçları düzenli olarak giderildi.

 2 BİN 440 HANEDE KAPSAMLI TEMİZLİK

Ev temizliği hizmetiyle de temizlik yapamayacak durumda olan vatandaşların yaşam alanlarına destek götürüldü. Ocak-Haziran döneminde 2 bin 440 hanede gerçekleştirilen çalışmalarda odalar, mutfak, banyo ve ortak kullanım alanları temizlendi. Böylelikle vatandaşların evlerinde temiz ve düzenli bir yaşam alanına sahip olmaları sağlandı.

 BÜYÜKŞEHİR’DEN SOSYAL DESTEK

“Evde Bakım Hizmetleri” ile vatandaşların günlük yaşamlarına dokunan Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyan vatandaşları evlerinde yalnız bırakmıyor. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen hizmetlerden yararlanmak ve bilgi almak isteyen vatandaşlar, 153 Çağrı Merkezi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

 

15 Ağu 2026 - 15:15 - Asayiş

Muhabir  Haber Bülteni


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.