Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Alikahya Stadyum Tramvay Hattı yapımı için kapalı teklif usulü ihale düzenlendi. Ön yeterlilik ihalesinin ardından yeterliliğe sahip 4 firma teklif verdi. Kapalı zarf usulü düzenlenen ihaleye katılan firmaların teklif zarfları tek tek açıldı. En düşük teklif 628.503.748,80 TL oldu. Firmalardan gelen teklifler ihale komisyonu tarafından incelendikten değerlendirmeye alınacak.
3,8 KİLOMETRE TRAMVAY HATTI İÇİN
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan tramvay hattı projesi yapımı için 4 firma teklif verdi. Kazanan firma hali hazırda son durak olan otogardan stadyuma kadar olan bölgede çalışmalara başlayacak. 3,8 kilometre uzunluğunda olacak hattın 6 duraktan oluşması planlandı. Projenin tamamlanmasıyla bölgenin trafik akışını rahatlayacak, toplu taşıma da daha konforlu hale gelecek.
6 DURAKTAN OLUŞACAK
Yeni hat otogar depo alanından başlayacak ve en yakın noktadaki Bağımsızlık Caddesinde son bulacak. 3,8 kilometre uzunluğunda olacak hat 6 duraktan oluşacak. Hattın birinci durağı; Fener Sokak ile Sultan Murat Caddesinin kesiştiği noktada, ikinci durağı Fatma Seher Hanım Sokağın İbni Sina Sokak ile kesiştiği yerde, üçüncü durağı Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Fenerli Sokak ile kesiştiği yerde, dördüncü durak Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde Nar Çiçeği Sokak ile kesiştiği yerde, beşinci durak Bağımsızlık Caddesi üzerinde Yunus Emre Sokak kesişiminde, altıncı durak Bağımsızlık Caddesinin sonunda olacak.
İHALEYE KATILAN FİRMALAR
1. Nurol İnşaat 1.089.627.421,60 TL
2. 58 Yapı İnş.-Vizer İnş. 1.123.456.789 TL
3. Dıllıngham Constructıon 899.648.908,80 TL
4. Sigma İnş.-Emre Ray Enerji-Fmk Ray İnş. 628.503.748,80 TL

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.