Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan 'asgari ücret' açıklaması: Perşembe gününe kadar rakam belli olur

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, asgari ücretle ilgili Erdoğan'la görüşme yaptı. Toplantı sonrası açıklama yapan Atalay, "Arzu ettiğimiz rakama yaklaştık. Perşembeye kalmadan karar çıkar. Yarın açıklanması ise yüzde 50." dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan 'asgari ücret' açıklaması: Perşembe gününe kadar rakam belli olur
Haber albümü için resme tıklayın

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zammı belirleme çalışmaları kapsamındaki toplantıları sürerken bugün akşam saatlerinde sürpriz bir toplantı gerçekleştirildi. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay,  AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile akşam saatlerinde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Atalay, milyonların beklediği asgari ücret zammının Perşembe gününden önce açıklanabileceğini dile getirdi.

“YARIN AÇIKLANMA İHTİMALİ YÜZDE 50”

“Taleplerimizi, geldiğimiz noktayı sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim” diyen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü; Belli bir noktaya geldik. Ama şu anda çalışma bakanı ile belli bir yere gelmeden, TİSK'in başkanı ile belli bir yere gelmeden burada bir şey söylemem doğru değil ama perşembeyi bulmaz diye umut ediyorum. Bir görelim bakalım ne çıkacak. Arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Perşembeye kalmadan bitireceğimizi umut ediyorum. Yarın olma ihtimali yüzde 50. Ben bakan bey ile bir kere daha konuşayım… İşi belli bir noktaya getirelim, umut ediyorum ya yarın ya da en kötü Çarşamba günü belli bir yere varırız” şeklinde konuştu.

19 Haz 2023 - 23:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.