Gebze’ye Engelsiz Yaşam Merkezi

Büyükşehir, Gebze ilçesinde engelli vatandaşlarımızın çeşitli etkinlik ve eğitimlere katılabileceği engelsiz yaşam merkezi ihalesi düzenledi

Gebze’ye Engelsiz Yaşam Merkezi
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ardından engelliler için örnek bir çalışma daha başlattı. Engelli vatandaşlarımız ve bakımlarını yapan aileler için önemli bir adım atıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından müjdelenen engelsiz yaşam merkezi proje çalışmaları tamamlandı. Gebze’de faaliyete geçecek Engelsiz Yaşam Merkezinin ihalesi gerçekleştirildi. Büyükşehir hizmet binası ihale salonunda düzenlenen elektronik ihaleye 2 firma teklif verdi.

 

ENGELLİLER İÇİN ÇOK AMAÇLI YAŞAM MERKEZİ

Projesi tamamlanarak ihalesi yapılan Gebze Engelsiz Yaşam Merkezinde hidroterapi havuzları, gündüz bakım birimleri, özel eğitim sınıfları, beceri geliştirme ve meslek edinme atölyeleri, spor ve aktivite salonları, kültürel ve sanatsal gelişim akademileri, kütüphaneler ile dinlenme ve sosyal alanlar da bulunacak. Merkezde ayrıca idari ofisler, soyunma odaları, duş yerleri de yer alacak. Tüm bu imkanlardan zihinsel engelli, down, otizm tanılı, bedensel engelli, işitme engelli, görme engelli, süreğen engel gruplarındaki tüm engelli bireyler yararlanabilecek. Teklifler komisyon tarafından incelendikten sonra ihaleyi kazan firma 5 iş günü içinde yer teslimi yapılacak 390 takvim gününde çalışma tamamlanacak.

 

Gebze’ye Engelsiz Yaşam Merkezi

YAŞAM MERKEZİ 2 KATLI OLACAK

Büyükşehir tarafından yapılacak Gebze Engelsiz Yaşam Merkezinin toplam inşaat alanı 6 bin 755 metrekare olacak. Yaşam Merkezi, bodrum ve zemin kat üzerine 2 kat olarak inşa edilecek. İhaleyi alan yüklenici firma tarafından yapılacak projede 1026 metrekare bodrum kat sığınak, personel soyunma odaları, duş, kadın ve erkek tuvaletler, kazan dairesi, teknik hacimler olarak planlanırken 2931 metrekare zemin katta terapi odaları, etkinlik atölyeleri, öğretmenler odası, idari ofisler, kadın- erkek hidroterapi havuzları, soyunma odaları, duşakabinler ve kadın-erkek tuvaletler olacak. 2595 metrekare olan 1. katta ise spor salonu, yemekhane, çok amaçlı salon, kütüphane, derslikler, etkinlik atölyeleri, idari ofisler, soyunma odaları, toplantı salonu ve kadın erkek tuvalet olurken, 2. kat ise depo olarak planlandı.

 

Gebze’ye Engelsiz Yaşam Merkezi

TEKLİF VEREN FİRMALAR

Metro İnşaat                          63 milyon 410 bin TL

Gümaş Grup İnşaat               97 milyon 777 bin TL

04 Oca 2023 - 10:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.