Yaprak Fidancı İGSAŞ'ın ÇED toplantısına tepki gösterdi; "Şehrimizi yönetenler bu suçlara ortak olmaya adeta gönüllü"

İGSAŞ'ın mevcut gübre tesisinde kapasite artışı ve limanında revizyonu için ÇED toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı bir açıklama yaptı. Fidancı açıklamasında yöneticilere projenin iptali çağrısında bulundu

Yaprak Fidancı İGSAŞ'ın ÇED toplantısına tepki gösterdi; "Şehrimizi yönetenler bu suçlara ortak olmaya adeta gönüllü"
Haber albümü için resme tıklayın

İgsaş'ın, mevcut gübre tesisinde kapasite artışı ve limanında revizyon için yaptığı yatırımın ÇED toplantısı büyük bir gerginlik içinde gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı bir açıklama yaptı.Fidancı'ya açıklamada CHP İl ve ilçe yöneticileri, çevre dernekleri ve sivil toplum kuruluşları eşlik etti. Fidancı açıklamasında yöneticileri bu projeye izin vermemelerini isterken şu ifadeleri kullandı:

Yaprak Fidancı İGSAŞ'ın ÇED toplantısına tepki gösterdi;


"ŞEHRİMİZİ YÖNETENLER BU SUÇLARA ORTAK OLMAYA ADETA GÖNÜLLÜ"

Kocaeli genelinde her gün bir ekolojik suç işleniyor yada gelecekte yaşanması için bugünden bir takım izinler verilip, çalışmalar yapılmaktadır. Körfez özelinde ilçemizin çevre ve sağlık yükümüz her geçen artmaktadır. Üzücü olan ise tüm uyarılarımıza rağmen şehrimizi yönetenlerin bu suçlara ortak olmaya adeta gönüllü olmalarıdır.

"YEREL MAHKEMEDE İPTAL EDİLDİ"


İGSAŞ A.Ş’ nin bir önceki kapasite artış projesi için verilen ÇED Olumlu Kararı için açtığımız dava neticesinde proje, ekolojik zararlara vurgu yapılarak yerel mahkemede İPTAL edilmiştir. Ancak şirket şimdi de hem üç kat üretim kapasite artışı, yine üç kata yakın kimyasal depolama artışı yetmezmiş gibi 300 milyon m3 dip taramayla denizi derinleştirip 10bin m2 dolgu yaparak limanlaşmak istemektedir.

"TÜM MARMARA BÖLGESİNDE HAYAT KALMAYACAĞI HERKESİN MALUMU"

Bu üretim sırasında çıkan gazlar şehrimizde bebeklerden ileri yaşlardaki yetişkinlerimizde görülen solunum yolları, alerji, metabolizma, kalp damar hastalıklarıyla kanserin sebebi olan zararlı gazlardır. Bu gazların insan sağlığı kadar toprak, denize, suya kısaca çevresel etkilerini biz zaten yaşıyoruz bunları sağlık bakanlığının rakamlarından rahatlıkla izliyoruz. dip tarama ve dolgunun denizimize etkilerini müsilaj olarak yaşadık Denizde şu anda gözümüzle görmesek de olumsuz etkileri devam ediyor edecek, geri dönülemez zararlar yaratıldı. Depremsellik ve olası endüstriyel bir kazada Amonyak sızıntısı ya da genleşmesiyle şehrimizle birlikte tüm Marmara Bölgesinde hayat kalmayacağı herkesin malumudur. Körfez ilçesi bu risk düşünüldüğünde Beyrut Limanına bir saniyelik ihmal kadar uzaktadır.

Yaprak Fidancı İGSAŞ'ın ÇED toplantısına tepki gösterdi;

"BU PROJEYE İZİN VERMEMELERİNİ İSTİYORUZ"

Bugünkü halkın samimi tepkisini, uyarılarımızın bizleri yöneticilerimiz tarafından dikkate almasını, bu projeye izin vermemelerini istiyoruz. Kocaeli’ ni, geleceğini, denizi, havası, suyu, toprağıyla yaşam alanlarını savunmak için bugün burada bulunan halkımıza, siyasi partilerimize ve sesimizi duyurmamızı sağlayan yardım siz basın mensuplarımıza minnetarız."

08 Kas 2022 - 11:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.