Buğday fiyatları düşüşte

Buğday fiyatları Ukrayna'dan ihracatın yeniden başlamasının ardından bir haftanın en düşüğüne indi. Krizin çözülmesinin ardından yola çıkan ilk gemi İstanbul Boğazı'nda bulunuyor.

Buğday fiyatları düşüşte
Haber albümü için resme tıklayın

Ukrayna'dan tahıl ihracatının yeniden başlaması buğday fiyatlarını düşürdü. Buğdayın Chicago borsasında işlem gören kontratları tahıl ihracatının yeniden başlamasının arz endişelerini hafifletmesiyle bir haftanın en düşük seviyesini gördü. Buğday vadeli kontratları ton başına 283,7 dolarla 25 Temmuz'dan bu yana en düşük düzeye geriledi.  Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Ukrayna'dan yola çıkan ilk tahıl gemisi olan Razoni, İstanbul Boğazı'na ulaştı. Gemi, Ukrayna'dan Lübnan'a 26,527 ton mısır taşıyor. Mısır fiyatları ise yüzde 0,3 artışla ton başına 234,6 dolar seviyesinde bulunuyor.

03 Ağu 2022 - 11:26 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.