Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Hemşireler Gününü kutladı

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk 12 Mayıs Hemşireler Gününü kutladı.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Hemşireler Gününü kutladı
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler haftasını kutlayarak pandemide hayatını kaybetmiş hemşirelerimize Allahtan rahmet diledi. Cantürk Hemşireler Hastasını şu sözlerle kutladı; "Hemşirelik mesleği Florence Nightingale’in doğum tarihi olan 12 Mayıs 1954 yılından itibaren Dünya Hemşireler Günü olarak kutlanmaktadır. Hemşire hastaları takip etmek tedavi sürecine yön vermek hızlı düşünme becerisine sahip olmak aynı zamanda beceri, psikolojik ve sosyal olguları kavrayacak kadar kültürel bilgi birikimi en önemlisi ise temel insanlık değeri gerektiren bir meslektir.

NİTELİKLİ VE DENEYİMLİ HEMŞİRELER

Covid -19 Salgını sürecinde büyük yük sağlık sektörüne kalmış bunu bir görev insanlığa yardım etmeyi amaç edinmiş hemşirelerin bu mesleğin ne kadar vazgeçilmez olduğunu iyi eğitim almış nitelikli ve deneyimli hemşirelere ne kadar değerli olduğunu bir kez daha ispatlanmıştır."

                                            

12 May 2022 - 18:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.