Kocaeli’de yaz mevsimi sebebiyle deniz, dere, ırmak ve gölet gibi yerlerde boğulma olayları arttı. Kocaeli Valiliği boğulma olaylarını önlemek amacıyla ilave tedbirler aldı.
İşte Valiliğin aldığı kararlar:
1- İlimizde denize kıyısı olan ilçelerimiz sınırları içerisindeki deniz kenarlarında, denize girilmesi uygun olmayan alanlara, sorumlu belediyeler tarafından "DİKKAT! BU ALANDA DENİZE GİRMEK YASAKTIR" levhaları konulacak ve gerekli diğer güvenlik tedbirleri alınacaktır.
2- Denize girilmesi uygun olan ve halk tarafından yoğun olarak kullanılan plajlar ve diğer izinli alanlarda ise, önceden elde edilen bilgilere ve meteorolojik verilere göre hava şartlarının uygun olmayacağının ve denize girmenin can güvenliği riski oluşturacağının değerlendirildiği durumlarda, ilgili kurumlarla istişare edilerek mahalli mülki amir tarafından şartlar normale dönünceye kadar denize girilmesi yasaklanabilecek ve bu karar çeşitli vasıtalarla ilan edilecektir.
3- Kurallara uymayanlar ve yetkililer tarafından güvenliği alınmamış yerlerde denize girenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 11. maddesi gereğince 15 yaş ve üzeri kişilerin kendilerine, 15 yaş altındaki kişilerin ise veli veya vasilerine idari yaptırım cezası uygulanacaktır.
4- İdari yaptırım cezaları kolluk kuvvetleri (Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik) ve İl/İlçe Belediye zabıtaları tarafından mahallin mülki amiri onayı ile uygulanacaktır.
5- 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66. maddesi uyarınca ve kanunların verdiği yetkiye dayanılarak alınan bu genel emrin uygulanmasına ve yerine getirilmesine, aykırı davrananlar, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaranlar veya uymayanlar hakkında, eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi uyarınca idari para cezası işlemi uygulanacaktır.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.