MUSTAFA NAZLIGÜL AÇIKLAMA
Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül Ak Parti’nin kendisiyle çeliştiğini söyleyerek bazı eleştirilerde bulundu. İşte o açıklamalar:
“Gün geçmiyor ki iktidar, yeni bir adım ve yeni bir söylemle kendisi ile çelişmesin! Geride bıraktığımız hafta, özellikle AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın tezlerini tevil ve iddialarını tekzip edecek bir dizi gelişmeye sahne oldu. Bunların başında gelen ise iktisat literatürünü şaşkın bırakan "faiz sebep, enflasyon neticedir" tezidir. Tez demekten öte; anlaşılmaz ve nihayetinde milyarlarca liralık kayba neden olan inat, muhtemelen sahada artık siyasal sonuçlar da doğurmaya başladığından, kendileri tarafından kırılmıştır, kırmak zorunda kalmışlardır.
“MİLLETİN SIRTINA 100 MİLYAR DOLARLIK MALİYET YÜKLENMİŞTİR”
Ancak devletin şeffaflığını nazara alarak bilebildiğimiz kadarıyla 100 Milyar Dolarlık bir maliyet, sadece geçtiğimiz 6 ayda milletin sırtına bu anlamsız inatla yüklenmiştir. Nitekim geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu beklentilerin de üzerinde bir oranla, 475 baz puanlık bir faiz artırımı ile politika faizini yıllık bazda yüzde 15'e çıkarmıştır.
“PİYASALARIN ÖNEM VERDİĞİ ŞEY AKILCI BİR YAKLAŞIMDIR”
İşin ilginç tarafı ise, Berat Albayrak'ın istifa şeklinde adlandırılan görevi terki sonrası daha hissedilir tepki veren piyasalar, küçük bir dalgalanma yaşamıştır. Bu da göstermektedir ki piyasaların önem verdiği tek şey para politikası, mali disiplin ya da iktisadi istikrar değil, liyakat, adalete bağlı bir rical ve keyfiyetten uzak, akılcı bir yaklaşımdır.
“MİLLETE "ACI REÇETE" ÖNERECEK KADAR UTANMADAN UZAKLAR”
Bu yaklaşıma sahip olmadıkları için iflasa yaklaştırdıkları, hatta tam anlamıyla batırdıkları bir devlette, millete "acı reçete" önerecek kadar da utanmadan uzaklardır. Bilmeleri gerekir ki bu millet; sayelerinde, kendileri daha iyi arabalara binsin, eşleri eşrafları 3 liralık işten 300 lira kazansın, yandaş şirketlerin servetleri "garanti" olsun diye yıllardır reçetenin en acısına maruz kaldı. Oğlunun istediği pantolonu alamadığı için kendini asan bir babadan daha "acı" ne var? Söyleyelim; evlatları ısınsın diye yanlarına fön makinesi koyan ve evlatları ile birlikte can veren bir annenin acısı!
“AKP BAŞLADIĞI YERE GERİ DÖNDÜ”
Türkiye'nin 60 yıllık birikimi ve hedeflerini bir kenara bırakarak özellikle son dönemde AB ile ilişkilerini zorunlu sığınmacı meselesi üzerinden sürdüren, Avrupa Birliği hedeflerini "vize serbestisi"ne indirgeyen ve adım adım eksenini saptıran, şakülünü yitiren AKP, şimdi başladığı yere geri döndü. Elbette AKP'nin her dönüşünde, her aldandığında ortaya çıkan maliyet yine milletin sırtına kaldı. Hep dediğimiz gibi; nimet iktidara, külfet vatandaşa!” ifadeleri kullanıldı.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.