Kocaeli'de kaç kişi karantinadan tahliye oldu?

Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kocaeli’de yurtlarda karantina süresini doldurduktan sonra tahliye olan vatandaşların sayısını açıkladı.

Kocaeli'de kaç kişi karantinadan tahliye oldu?
Haber albümü için resme tıklayın

KAÇ KİŞİ KARANTİNADAN AYRILDI

Koronavirüs salgınına karşı tedbir amaçlı alınan kararlar dahilinde yurtdışından gelen vatandaşlar için başlatılan karantina gözlem ve incelemesi Kocaeli’deki yurtlarda da uygulandı. 1 Mayıs 2020 tarihi itibariyle 1031 kişiyle Türkiye’de en fazla karantinada misafir ağırlayan il olan Kocaeli, şu ana kadar da 1003 kişiyi memleketlerine tahliye etti. En son 30 Mayıs Perşembe gecesi Kuveyt’ten gelen 249 vatandaş 149’u Ali Fuat Cebesoy Öğrenci Yurduna, 100’ü de Canfeda Hatun Öğrenci Yurduna yerleştirildi.

895 KİŞİ AĞIRLANMIŞTI

İngiltere’den gelen 342, Fransa’dan gelen 288 ve Libya’dan gelen 101 kişi ve peyderpey limanlardan alınan 51 gemi adamı ile büyük bir tahliye yoğunluğu yaşayan Kocaeli, 18 Mart 2020 tarihi ile başlayan ilk karantinada da 895 misafiri ağırlamıştı.

TAHLİYE EDİLİYORLAR

An itibariyle karantinada bulunanlar ve karantina sürecini doldurulanlar baz alındığında toplam 2 bin 34 kişinin misafir edildiği Kocaeli’de bir taraftan da vatandaşlar İllerine tahliye ediliyor. 14 gün önce Libyadan gelen 101 vatandaş AFAD’ın kiraladığı otobüslerle belirlenen 6 güzergahla 22 İle uğurlandı. Uğurlamada, vatandaşların her biri için düzenlenen seyahat izin belgelerinin dağıtılması ardından Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, otobüsleri dolaşarak Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un selamlarını ve hayırlı yolculuk temennilerini iletti. Tekoğul’un seyahat yasakları ve sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak vatandaşların tereddütlerini giderdiği konuşmalar ardından otobüsler Umuttepe Gazi Süleyman Paşa Yurdu önünden hareket etti.  

01 May 2020 - 14:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.