Serhat Güneş
Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan İl Kongresi bugün yapılıyor. SEKA Park’ta bulunan kongre merkezinde gerçekleşen kongrede Hikmet Erenkaya, Harun Yıldızlı ve Bozkurt Uslu aday olarak yarışıyor. Toplam 636 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 25 kişilik İl Yönetim, 9 kişilik disiplin kurulu ve 26 kurultay delegesi seçilecek.
ŞEHİTLİK HEDEF DEĞİLDİR
İl Kongresinde eski Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş bir konuşma gerçekleştirdi. CHP için umutlu ülkemiz için umutsuz bir dönemdeyiz diyerek sözlerine başlayan Güneş konuşmasının devamında, “Hiçbir Ülke başka bir ülkeye hiçbir zaman iyi niyetle asker yollamaz. Türkiye kendi askerlerini gönderdiği gibi terörist gruplara da destek verdi. Şehitlik güzel bir mertebedir. Ama şehitlik bir hedef değildir. Öyle olsaydı Peygamber efendimi Uhud Savaşında savaşmayı ölün derdi. Türkiye çok tehlikeli bir yere girdi.” Dedi.
KOCAELİ’DE ÇOK ŞEY KAYBETTİK
Açıklamasının devamında Güneş, “Tüm dünyada Corona Virüsü var. Türkiye’de 4 milyon mülteci var. Kapımızın dibinde deprem oldu. Gelen giden belli değil. Türkiye’de Corona Virüsü yok diyorlar. Olsa söylerler mi? Ben söyleyeceklerini sanmıyorum. Şehitler bile söylemiyorlar.” Dedi. Güneş konuşmasının devamında yerel gündeme değindi. Güneş, “Ben hep CHP’li oldum. Kocaeli’de 1984’ten beri siyaset yapıyorum. Ben partinin her bir neferine şükran borçluyum. Şimdi siyaseti bıraktım ama CHP’yi bırakmadım. Kocaeli’de başarı elde edebilmemiz için her şey var. Kocaeli sosyal demokrat hareketin başlangıç noktasıdır. Biz Kocaeli’de sendikalarımızı kaybettik, STK’larımızı kaybettik.” İfadelerini kullandı.
SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.