TŞOF Başkanı: Taksilere yüzde 30, dolmuş ve halk otobüslerine yüzde 50 zam istiyoruz

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Taksilerde yüzde 30, minibüsler ile halk otobüslerinde yüzde 50 zam bekliyoruz" dedi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Corona virüsü sebebiyle yolcu taşıma kapasitelerinin yarı yarıya düşürülmesi sebebiyle taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçü esnafımız zor günler geçiriyor. Bu nedenle fiyatlara güncelleme getirilmeli ve mağduriyetlerin azaltılması için bu süreç bitene kadar otoban gişe ve köprü geçiş ücretleri alınmamalı” dedi.

"YOLCU BULMA KONUSUNDA SIKINTILAR YAŞIYOR"

Corona virüsü nedeniyle tedbirler alınarak yolcu sayısının düşmesinin telafisinin şehirler arası otobüs fiyatlarında geçici düzenleme ile giderilmeye çalışıldığını anlatan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Alınan tedbirler kapsamında insanlar evde kalmaya başladı. Dışarı çıkanlar da maske takıp sosyal mesafeyi koruyarak işlerini halletmeye çalışıyor. Bu süreçte birçok sektörde işler durma noktasına geldi. Bu sektörlerden biri de ulaşım sektörü. Bugün Taksi, dolmuş minibüsler ile halk otobüslerimiz yolcu bulma konusunda sıkıntılar yaşıyor” diye konuştu.

ZAM TALEBİ

Yolcu taşımacılığının yoğun olduğu büyük şehirlerde taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçü esnafının zor günlerden geçtiğini ve acilen yeni bir düzenleme ile fiyatların güncellenmesini isteyen Apaydın, “En azından Temmuz sonuna kadar bakanlığımız bize de bir el atmalı. Minibüsçü esnafımız batmak üzeredir. Bakanlığımız talimat verirse kendilerine yardımcı da olabiliriz. Yolcu seviyemiz yüzde 50 oranında aşağı çekilmiştir, fiyat tarifemiz de belli bir zaman için en az yüzde 50 farklı olmalıdır. Taksilerde yüzde 30, minibüsler ile halk otobüslerinde yüzde 50 zam bekliyoruz. Bununla birlikte bilet fiyatlarının yanı sıra ticari akaryakıt verilerek esnafımızın bu zor günlerinde destek olunmalı” şeklinde konuştu.

15 May 2020 - 13:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Fikir Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Fikir Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Fikir Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.